Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pop/rock-utbildningen fyller 30 år

Studenter framträder under en rockkonsert. Foto.

I år är det 30 år sedan Musikhögskolan i Malmös Pop/rock-utbildning såg dagens ljus. En milstolpe som givetvis måste firas och om några veckor är det dags. Den femte mars bjuder studenter och kursansvariga in till en hejdundrande konsert på Malmö Live.

Bakom initiativet står Johan Hallström och Mattias Frisk, kursledarna för utbildningen och tillika alumner vid Musikhögskolan i Malmö. Johan Hallström berättar att han var en av de första som gick Pop/rock-utbildningen när den startades.

Hallström Johan
Johan Hallström

– Jag började här som student år 1993, så det blir exakt för 30 år sedan. Mycket har hänt sedan dess och jag tycker det har varit en tydlig progression. Idag har vi en topputbildning med ett tydligt fokus på de kunskaper du behöver, både praktiskt och teoretiskt, för att jobba som en kompetent musiklärare.

Studenter och alumner spelar stafett

Trettioårsjubileet går av stapeln den femte mars i Kuben på Malmö Live där nio ensembler kommer att spela stafett på dubbla scener i närmre 100 minuter.

– Egentligen kan man bäst beskriva jubileet som en koncentrerad framställning av hela terminens konserter då varje ensemble på Pop/rock-utbildningen kommer att spela en förkortad version av sin ensemblekonsert. Vi har även bjudit in bandet Materia som består av nyblivna MHM-alumner.

– Det är roligt att se hur taggade studenterna är och publiken kommer att kunna se fram emot en explosiv blandning av välljudande hyllningar men också egenskriven musik. Det här kommer bli en kväll att minnas helt enkelt!

Läs mer om eventet
Läs mer om Pop/rock-utbildningen