Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Time for some VIBE(s)

Peter Nilsson
Peter Nilsson, kursledare jazzmusikerutbildningen

Den 9 maj är det dags för jazzfestival med studenter från Musikhögskolan i Malmö, Sundsgården, S:t Sigfrids, Fridhems och Skurups Folkhögskolor samt estetiska programmen vid Malmö Latin.

Hej Peter Nilsson, lärare och kursledare på jazzmusikerutbildningen, vad skulle du säga är kärnan i årets VIBE-festival?

-Kärnan i festivalen är förstås musiken och i år har vi bett alla medverkande att presentera egenskriven musik och det blir nästan uteslutande så. Därtill ingår festivalen i firandet av Kungl Musikaliska Akademien 250 år och det var i samband med det som idén med att fokusera på originalmusik dök upp.     

-Årets festival blir ju annorlunda på grund av Corona. I vanliga fall äger den rum här på Musikhögskolan i Malmö och handlar, utöver alla konserter, om mötet mellan studenterna. I år använder vi oss av Zoom och där finns möjlighet för de som vill komma i kontakt med varandra att göra det genom att använda chatten. Vi hoppas att det fortfarande kommer att gå att ”mötas” genom att göra på det här sättet. 

Vilken är din roll i festivalen?

-Detta är faktiskt första gången som jag själv är inblandad i VIBE. Jag har varit med och filmat/spelat in konserterna här på Musikhögskolan, redigerat en del av materialet och också tagit hand om programläggningen. 

Varför ska man bänka sig framför VIBE på söndag kl 13-18?

-För att få sig en god dos musik skriven och framförd av unga musiker som är på väg att bli en del av den svenska jazzscenen.  

Länk till VIBE 9 maj kl 13-18

Läs mer om Kungl Musikaliska Akademien 250 år