Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Camilla Jonasson

Doktorand i musikpedagogik

Pågående avhandlingsarbete

Forskningsområde: Genus och musikskapande med digitala verktyg.

Syftet med min studie är att undersöka på vilket sätt genusnormer kan utmanas i ett musikskapande med digitala verktyg. Mitt specifika forskningsintresse för avhandlingen är att undersöka musikskapande med digitala verktyg utifrån ett musikpedagogisk och kulturfeministiskt perspektiv. Med mitt avhandlingsarbete vill jag bidra till att öka kunskapen om hur jämställdhet kan uppnås inom såväl det musikpedagogiska forskningsfältet som inom musikområdet i stort.

I syfte att besvara frågan kommer jag undersöka och beskriva hur digitala verktyg används i musikskapande bland unga i åldern 13–19 år som identifierar sig som flickor eller kvinnor. I min studie planerar jag att följa musikskapandet som sker i skolan men också på fritiden. Metodologiskt har jag för avsikt att använda mig av visuell etnografi baserad på foto, film och sociala medier.

Länk till artikel i Kristianstads dagblad

Sidansvarig:
Camilla Jonassion
E-post: camilla [dot] jonasson [at] mhm [dot] lu [dot] se