Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Cecilia Kjelldén

Universitetslektor i blockflöjt

CECILIA KJELLDÉN är universitetslektor vid Musikhögskolan i Malmö och undervisar de som har blockflöjt som huvudinstrument på musikerutbildningen och musiklärarutbildningen. På Musikhögskolan är hon också lärare i kammarmusik från 1600- och 1700-talen.

Cecilia Kjelldén avlade kantorsexamen 1971, tre år senare fick hon sin blockflöjtspedagogexamen vid Musikhögskolan i Malmö. Efter den studerade hon vidare några terminer för Clas Pehrson i Stockholm.

1980 bildade hon Flauto Dolce tillsammans med några av sina tidigare elever och CECILIA KJELLDÉN är sedan dess också ensemblens ledare. Hon är en uppskattad och ofta anlitad lärare på blockflöjtskurser i södra Sverige. Vid sidan av undervisandet och musicerandet med Flauto Dolce, ägnar sig Cecilia åt solistiskt spel i olika sammanhang och spelar kammarmusik i bl a ensemblen Cappella Scaniensis.

Cecilia Kjelldén
E-post: cecilia [dot] kjellden [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Lärare (Musikhögskolan)