Composition Studies – Western Art Music

FRISTÅENDE UNIVERSITETSKURS | 1 ÅR | 60 HP

Utbildningspresentation

Composition Studies – Western Art Music är en ettårig fristående universitetskurs på avancerad nivå som vänder sig till dig som vill studera komposition. Du kommer även att studera instrumentation, elektroakustisk musik och andra relevanta ämnen inom kompositionsområdet samt möta föreläsare och gästlärare vid kompositionsseminarierna. Möjlighet kan även finnas att delta i kompositionsprojekt.

Så söker du

• Anmäl dig till kursen senast den 15 januari 2021.
  • Länk till anmälan
  • Med din ansökan ska du bifoga arbetsprover enligt den information som finns att läsa nedan. Arbetsproverna laddar du upp till Musikhögskolan i Malmö via länken nedan. Läs provinformationen noga så att du skickar rätt handlingar och att dessa är i rätt format. För att din ansökan ska ses som komplett ska samtliga filer och dokument vara uppladdade enligt anvisningarna senast den 25 januari 2021. Efter detta datum kommer din ansökan att hanteras som sen anmälan och du kan då missa din möjlighet att bli erbjuden en plats på den utbildning du söker.

Arbetsprover

1. Skicka 4-6 partitur (pdf) och ljudfiler (mp3), med tydliga inspelningshänvisningar, som representerar olika ensembletyper som orkester, kammarorkester, mindre kammargrupper, kör och elektroakustisk musik.
  2. Kort verkkommentar för varje verk.
  3. Komplett verkförteckning.
  4. Curriculum vitae.
  5. Några ord om varför du vill studera komposition vid vår skola.

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

Så här gör du:

1. Kontrollera att du har anmält dig till kursen på www.antagning.se
  2. Samla ihop de 4-6 partitur du vill skicka in. Spara dem i PDF-format och namnge filerna med titel_dina initialer_födelsedatum (år/mån/dag). Separera uppgifterna med understreck.
    Exempel: Part1_LaJo_990230 (I exemplet heter den sökande Lars Jonsson med fördelsedatum 990230)
  3. Det är viktigt att du skickar in både partitur och ljudfiler för det materiel du vill använda som underlag för bedömning av arbetsprov. Samla ihop de ljudfiler du vill skicka in. Spara dem i MP3-format och namnge varje fil med titel, initialer och födelsedatum.
    Exempel: Title1_LaJo_990230
  4. Om du vill ange länkar till YouTube, Soundcloud, egen hemsida el liknande som arbetsprover skriver du in fullständiga länknamn i ett separat text-dokument som du sedan sparar som PDF.
    Namnge pdf-filen enligt följande exempel: Links_LaJo_990230
  5. Spara dina övriga textdokument som PDF och namnge dem med titel, initialer och födelsedatum enligt följande exempel: CV_LaJo_990230, Plan_LaJo_990230 etc.
  6. Skapa en ny mapp på datorn. Namnge mappen med förkortningen COMPSTUD_hela ditt namn_födelsedatum (år/mån/dag).
    Exempel: COMPSTUD_LarsJonsson_990230
  7. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator. Mappen får inte överstiga 5GB i storlek.
  8. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover nedan: Här laddar du upp dina arbetsprover
  9. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan. Ange samma mailadress som när du gjorde din anmälan på www.antagning.se. Ladda upp!
  10. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
  11. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mejl till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se

OBS! Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara samt att eventuella länkar leder till rätt ställe. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mailen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast den 25 januari 2021.

Snabbfakta

Omfattning
60 högskolepoäng / 1 år heltid

Typ av utbildning
Fristående universitetskurs musikerutbildning

Preciserad inriktning
Komposition västerländsk konstmusik

Svenska och engelska

Anmälningsperiod
16 oktober 2020 – 15 januari 2021

Antagningsbesked
19 april 2021 på Mina sidor på www.antagning.se

Förkunskapskrav
För kursen i Composition Studies krävs 180 hp från studier i komposition eller arrangering/komposition vid musikhögskola, eller motsvarande, samt godkända antagningsprov.

Arbetsprover

Kursplan