Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Brassfestival 2017

Kom och blås! | Lördag 21 januari kl 09.00–16.30
För tredje gången arrangeras Brassfestivalen på Musikhögskolan i Malmö, en heldag fylld med spännande workshops som avslutas med en gemensam konsert i Rosenbergssalen. Gästlärare i år är artisten och trumpetaren Magnus Johansson, som kommer att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
Varmt välkommen!

Under Brassfestivalen 2017 får barn och ungdomar från kulturskolor i Skåne:

• delta i olika pass med workshops och träffa ledande musiker, pedagoger och brasstudenter vid Musikhögskolan i Malmö.
• spela i grupp med andra elever som kommit lika långt.
• uppleva musikaliska överraskningar.
• vara med som musiker i den avslutande konserten kl 15.00.

Brassfestivalen 2017 är ett samarbete mellan Musikhögskolan i Malmö och Kulturskolor i Skåne.

VEM?
För oss, tjejer och killar som spelar brassinstrument och vill träffas under en dag och spela tillsammans med våra musiklärare, musikstudenter, lärare och musiker på Musikhögskolan i Malmö.

VARFÖR?
För att det är roligt att träffa andra ”brassare” och – så klart – för att få träffa artisten och trumpetaren Magnus Johansson!

NÄR?
Lördag 21 januari kl 9.00–16.30

VAR?
Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25, Malmö

Årets gästartist: Magnus Johansson

Magnus fick sin första trumpet när han fyllde sex år och har spelat sedan dess. Han är en av Sveriges mest anlitade trumpetare och har spelat i många olika musikaliska sammanhang. Magnus har turnerat med Rhapsody In Rock, varit med sedan starten i Diggiloo och medverkat i melodifestivalen vid 13 tillfällen. Han ingår även i husbandet i det populära TV-programmet Doobidoo.

Magnus rör sig i olika musikaliska genrer och har spelat med många olika artister under sin karriär bl a Björn Skifs, Lill-Babs, Tom Jones, Stevie Wonder och Michel Bublé. Han är även en flitigt anlitad studiomusiker som medverkat vid ett stort antal skivinspelningar.

Sidansvarig:

Kontakt

Carina Gustin

Carina Gustin
Biträdande utbildningsledare
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 12
carina [dot] gustin [at] mhm [dot] lu [dot] se