Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fortbildningsdag för verksamma lärare

Inom olika konstformer i grund-, gymnasie- och kulturskola!

Biilden visar ryggen på en trombonist och en gitarrist som står och spelar jazz på en rökig scen. Ljuset är lila, orange och rött.

Musikhögskolan i Malmö arrangerar en fortbildningsdag för verksamma pedagoger i estetiska ämnen inom alla skolformer med seminarier, workshop och olika kulturella inslag under dagen. 

Moderator för dagen heter Camilla Jonasson.

Nu är anmälan stängd. Är du intresserad av att sätta upp dig på en reservlista så kontakta sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se (Sara Engblom) så finns chans att komma med i mån av plats.

 

MÅNDAG 28 OKTOBER

 9.00-9.50 Incheckning, frukost med kaffe, te, fralla, frukt och happening

10:00-10:30  Musik - Aaron & Elias

Aaron & Elias är en låtskrivarduo från Malmö. "Vi skriver musik som ligger oss själva närmast hjärtat. Vi blandar snygga harmonier med starka melodier där grunden ligger i den progressiva genren. Genom vår progressiva anda skapar vi musik genom en unik blandning av pop/rock, folk, orkestral och countrymusik. Vi strävar efter att skapa musik som tar lyssnaren på en episk och känslomässig resa...*

10:30-12:00 Mirror Music - Christian Tellin och Johannes Dalenbäck

Mirror Music arbetar med interaktiva musikupplevelser och hur ny teknologi, musik och vår omvärld kan samarbeta för att skapa starka upplevelser av bl.a. platser, tillfällen, produkter och organisationer. De har genom samarbeten med bl.a dansgruppen Doki Doki, Twitter och varumärket Sverige skapat en mängd olika tvärkonstnärliga upplevelser.

Johannes Dalenbäck - utbildad kompositör pianist och pedagog vid Musikhögskolan i Malmö. Har efter sina studier arbetat mycket med komposition av musik och friskt blandat musiken med programmering för att bryta ny mark där musik och programmering möts.

Christian Tellin - utbildad basist, arrangör och pedagog vid Musikhögskogan i Malmö. Började redan under sina studier intressera sig extra mycket inom förutsättningar för kreativitet som sedan utvecklats till arbette med projektledning inom kulturellt entreprenörskap samt kreativa beröringspunkter mellan musik och teknologi.

12:00-13:00 Lunch

13:00-13:15 Kulturtanten

13.15-14.45 Adriana Di Lorenzo Tillborg

Föreläsningen kommer att ha fokus på två områden: kreativitet och aktivism som verktyg i beslutsprocesser samt lärarens roll i inkludering av alla elever. Exempel kommer främst att hämtas från pedagogisk forskning inom estetiska ämnen. Det kommer att bli inslag av workshop där deltagarna dels får diskutera med varandra och dels får svara på frågor med hjälp av egen smartphone/surfplatta/dator (webbläsaren ska användas och ingen förberedelse behövs).

14:45-15:15 Fika

15:15-16:30 Föreläsning med Christel Nilsson Ringdahl Kulturcentrum Skåne

Christel Nilsson Ringdahl är musiker och lärare. Hon är en av grundarna till Kulturcentrum Skåne där hon är utbildningsledare och tillsammans med kolleger driver konstnärlig verksamhet för barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter. Hon undervisar även på Musikhögskolan i Malmö. Christel är också starkt engagerad i barnkultur och har under många år spelat med barnduon Fröknarna Klack som gjort 2 grammisnominerade CDs.

Att kombinera olika konstnärliga uttryck och samarbeta tillsammans med lärare i dans, teater, film, bildkonst har alltid varit ett stort intresse för Christel. I den här föreläsningen kommer hon att berätta om och visa exempel på det tvärkonstnärliga pedagogiska arbete som bedrivs på Kulturcentrum Skåne. Måste man bara syssla med ett sorts konstnärligt uttryck eller går det bra att vilja uttrycka sig genom flera konstyttringar? Hur kan man kombinera olika estetiska uttryck? Hur berikar dessa våra konstnärliga språk varandra?

Vi tänker att konsten är livet
”…att det är det vi gör, tänker och känner i det dagliga livet som vi vill finna konstnärliga uttryck för. Konst är hos oss alla former av uttryck som musik, rörelse, texter, film, bilder, foto, skulpturer, dans, teater, sång, målningar…
Vår strävan är att på djupet kommunicera med andra genom dessa alla våra konstnärliga språk och uttryck.”
Christel - Kulturcentrum Skåne

 

16.30-18.00 Eftersits med lättare tilltugg

Sidansvarig: