Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konsertlokaler

Musikhögskolan har tre egna konsertscener på Ystadvägen 25 i Malmö: Rosenbergsalen, Lilla salen och Liljeforssalen.

Rosenbergsalen
Rosenbergsalen, döpt efter den skånske tonsättaren Hilding Rosenberg (1892–1985), är Musikhöghögskolans stora konsertsal. Den har 400 sittplatser och en scen stor nog för att rymma en hel symfoniorkester med kör.

Speciellt stor omsorg har lagts ned på att ge konsertsalen bästa tänkbara akustik för publik såväl som musiker. Salen, som är utformad så att den ger många men diffusa sidoreflexer, inger åhöraren en känsla av rymd med god balans mellan direktljud och reflekterat ljud. Samspelet inom orkestern underlättas av de tidiga ljudreflexer orkestermedlemmarna får genom en lägre takhöjd mitt över podiet. Akustiken gör såväl en ensam gitarr som en hel symfoniorkester full rättvisa. Efterklangen har dämpats genom träpanel utefter långsidornas väggar och draperier utefter salens kortsidor.

Lilla salen
Musikhögskolans näst största sal kallas "Lilla salen". Den används till allt från kammarmusik, jazz-, pop- och rock-konserter till gruppundervisning och konferenser. Salen har en fast, mindre scen samt rymmer upp till 150 personer.

Liljeforssalen
är skolans nya konsertlokal, som invigdes 2010. Den används till olika former av kammarmusik samt till gruppundervisning och konferenser. Rummet rymmer ca 80 personer.

 

 

Sidansvarig: