Nycirkusundervisning lockar nya grupper till kulturskolan

Musikpedagogiska dagar i Malmö 30–31 oktober 2017
Seminarium med MAGNUS RYDLÖV
Måndag 30 oktober 14.30–15.30

Med praktiska exempel från Skurup visas hur cirkusundervisning både kan underlätta integration av nyanlända och även med fördel blandas med ämnen som dans och musik.

Magnus Rydlöv är chef på Kulturskolan Skurup. Tillsammans med cirkuslärarna Maria Andersson och Carolina Lennryd visar han varför cirkus är så tacksamt att arbeta med. Den här sommaren arrangerades ett nycirkusläger med deltagare från de nordiska länderna. Deltagare som visade sig vara mycket pigga på att göra musik till sina föreställningar. Cirkusmetodiken åskådliggörs med några övningar.