Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Alexanderteknik

Valbart pass måndag 30 oktober 2017 kl 11.00–14.00

Kan man öva flera timmar om dagen utan att få ont? Vad händer med det musikaliska uttrycket när man lämnar kroppen i fred? Kan man förbättra sin teknik genom att göra mindre?
Under workshopen presenteras alexanderteknikens principer. Deltagarna kommer att uppmärksammas på hur vanemässiga spänningar i vårt rörelsemönster påverkar allt vi gör och att en musikers primära instrument är den egna kroppen. Teori blandas med praktiska övningar och demonstrationer. Ta gärna med ditt instrument!

Lärare: Björn Jungner

Lokal: X243

Sidansvarig:

OM FÖRELÄSAREN

Björn Junger

Björn Jungner är i grunden klassisk pianist och studerade på musikerprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö innan han utbildade sig till alexanderlärare under tre år i Köpenhamn. Han är sedan 2008 knuten till Artist- och musikerhälsan i Malmö och arbetar idag heltid som alexanderlärare.
Björns bakgrund som pianist är en ovärderlig hjälp i arbetet med professionella musiker och sångare. I och med hans personliga erfarenhet av deras yrkesvardag har han mycket goda kunskaper om de problem de kan ställas inför.