Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Umpf-kurs

Valbart pass måndag 30 oktober 2017 kl 11.00–14.00

umpf

Som musiklärare idag har man ofta behov av att möta elever på deras musikaliska hemmaplan och att ha viss kunskap om de verktyg som används inom den moderna elektroniska musiken. När man skrapar på ytan så visar det sig att den här "nya" musiken ofta har mer gemensamt med traditionell musik än man först tror. I den här kursen lär du dig att skapa elektronisk musik i moderna ungdomsgenrer så som t.ex. Hip-Hop och House. Vi spelar in och programmerar musik med virtuella syntar, loopar och digitala effekter samt försöker sätta fingret på de typiska drag som utmärker dessa genrer. Slutmålet är att varje deltagare efter två dagar ska ha skapat var sin egen remix/cover på en känd låt. Kursen pågår kontinuerligt under två dagar och bygger på att du som deltagare har goda förkunskaper inom DAW/sequencer d.v.s. har god vana vid att arbeta i program som t.ex. Garage Band, Logic, Cubase, Pro Tools, Ableton Live eller liknande. Undervisningen sker huvudsakligen i Logic Pro X och datorer finns på plats men det är naturligtvis tillåtet att ta med egen dator om du hellre vill arbeta i något annat program. OBS! Två-dagarskurs

Lärare: Anders Hallbäck

Lokal: T202

Sidansvarig:

Anders Hallbäck

Anders Hallbäck

Anders Hallbäck är lärare i musikproduktion, inspelningsteknik, liveljud och rockensemble. Han har en bred musikalisk bakgrund som sträcker sig över de flesta musikgenrer. Anders är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har utöver sin musiklärarexamen även studerat två år musikproduktion vid samma institution. Utöver sitt arbete som lärare arbetar Anders även som frilansande musikproducent, låtskrivare och musiker och driver sedan mer än 10 år en musikstudio, Beach House Music i Malmö.

Länk till hemsida