Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Gospelpiano - som grund för att kompa andra genrer

Valbart pass måndag 30 oktober 2017 kl 11.00–14.00

Piano

”En dag med pianospel - är en bra dag” är vår ingång i pianoklassen på Malmö Latinskola och det estetiska programmet musik, där jag har jobbat i drygt 20 år och undervisat i framförallt ämnena piano och kör. Och det tycker jag stämmer.
Mitt namn är Johan Bergman och  jag är pianist,  kapellmästare och inte minst lärare som är bosatt och verksam i Malmö /Köpenhamn. Jag har arbetat mycket med bl a musikaler och har drygt 30-tal produktioner  bakom mig som kapellmästare och musikaliskt ansvarig. Ser mig som en cross-over pianist och gillar musik och texter som är bra:) Såklart har gospel varit en stor del av min verksamhet.
Dagen kommer att utgå från gospelmusiken och att du får lära dig lite "short-cuts" till att få det att låta gospel. Därifrån är steget inte långt till blues, pop-rock, beat, r n b, soul osv.
Dagen kommer att ha en del som är gemensam där jag kommer att berätta om min inställning till musiken och visa de beståndsdelar som du sedan får jobba med själv i mindre grupper där jag finns behjälplig. Ta med dig några låtar som du vill utveckla ditt spel i så möts vi i november.

Lärare: Johan Bergman

Lokal: C300

Sidansvarig:

Johan Bergman

Johan Bergman

Johan Bergman är pianist, kapellmästare och inte minst lärare som är bosatt och verksam i Malmö /Köpenhamn. Han har arbetat mycket med bl a musikaler och har drygt 30-tal produktioner  bakom sig som kapellmästare och musikaliskt ansvarig. Johan är en cross-over-pianist och gillar musik och texter som är bra men gospel har varit en stor del av hans verksamhet.