Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

GeMu-metodik på ES

Valbart pass måndag 30 oktober 2017 kl 11.00–14.00

undervisning på högstadiet

Denna workshop handlar om att undervisa i ämnet gehörs- och musiklära på estetiska programmet. Vi kommer att arbeta med praktiska övningar och ta upp hur dessa kan varieras och anpassas efter olika nivåer och klassrumssituationer. Vidare kommer workshopen att innehålla tips om undervisningsmaterial (göra eget material? använda läroböcker? digitala resurser/onlinematerial?) och idéer kring progression och kursupplägg. Vi kommer också att diskutera hur Skolverkets kunskapskrav och centrala innehåll i GeMu 1 och 2 kan tolkas i praktiken - vad ingår egentligen i kursen GeMu, vilka kunskaper och färdigheter är viktiga att förmedla till eleven, och hur kan musikteorin kopplas samman med det praktiska musicerandet för att skapa en meningsfull helhet?

Lärare: Martina Tomner

Lokal:

Sidansvarig:

Martina Tomner

Martina Tomner

Martina Tomner är tonsättare, körledare och lärare i musikteori. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, där hon tog musiklärarexamen 2007 och diplomexamen i komposition 2012. Martina har sedan sin examen varit verksam som frilansande tonsättare och har komponerat såväl kammarmusik och musikdramatik i kammarformat som kör- och orkesterverk. Hon är lärare på Malmö latinskola, där hon undervisar i bl a arrangering/komposition, gehörs- och musiklära och kör.