Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Layers of Time

Valbart pass måndag 30 oktober 2017 kl 11.00–14.00

congas

Vad händer när vi är många som spelar samma rytm länge, och hittar den gemensamma pulsen och svänget? Eller när vi spelar olika rytmer som kompletterar varandra och bildar en ny överraskande helhet? I denna workshop leker vi med de polyrytmiska lagren i den rika afrokubanska slagverksmusiken. Inga förkunskaper krävs. Vi använder congas med en något förenklad slagteknik. Målet med denna workshop är inte i första hand att bli kunnig i congaspel – det kräver längre tid – men att vidga det rytmiska medvetandet i utforskandet av puls, rytm och motrytm.

Lärare: Tina Quartey

Lokal:

 

Sidansvarig:

Tina Quartey

Tina Quartey

Tina Quartey är en av Sveriges slagverkspionjärer inom folk- och världsmusik. Vi har bland annat hört henne i Filarfolket, Groupa, Ale Möller och Lena Willemarks projekt Nordan, i duo med Mats Edén och i olika jazzsammanhang. På sina musikaliska resor i unga år mötte hon slagverksmusik i Brasilien och på Kuba. De instrument hon fördjupat sig i är framför allt den brasilianska musikbågen berimbau, congas, kalebassinstrumentet shekeré och afrokubanska batátrummor. I mötet med den skandinaviska folkmusiken har hon sedan format sitt eget musikaliska språk och blivit en unik röst. Förutom alla konstellationer hon spelat i genom åren, så använder hon gärna sitt melodiösa, uttrycksfulla slagverksspel till teatermusik eller soloperformance. Musiken handlar om kommunikation, sväng och närvaro.

Tina Quartey är en sedan ett par årtionden en återkommande lärare vid Musikhögskolan i Malmö, där hon periodvis undervisar i congas samt folk- och världsmusik.