Capella Lundensis möter Musikhögskolan i Malmö

musik
Konsert
Studenter ifrån Musikhögskolan. Dubbelpianisterna Gunilla Ibérer och Per Undrén. Konstnärlig ledare: Wieslava Szymczynska.

Dubbelpianisterna Gunilla Ibérer och Per Undrén spelar Mozarts konsert för två pianon och orkester i Ess-Dur KV 365 tillsammans med kammarorkestern Capella Lundensis. Som musikalisk dessert framförs även den franska kvinnliga kompositören Cecil Chaminades stora virtuosa romantiska verk Duo Symfoniques op.117 komponerat för två pianon.

Cappella Lundensis bildades 1965 av Johan Åkesson som grundade orkesterns spelstil, som sedan förädlades av hans efterträdare Meme Åkesson. Ensemblen spelar utan dirigent och leds sedan 2009 av sin välmeriterade konsertmästare Wieska Szymczynska. Den aktiva ensemblen söker nya utmaningar och verkar i skilda musikaliska sammanhang. Men kärnan ligger i kammarmusiken. På senare år har man bland annat gjort upprepade turnéer till Berlin  (Berliner Dom, Gedäktniskirche) och gjort årliga adventskonserter i Lunds Domkyrka.

Tid:
2018-03-18 16:00 till 17:30