Diplomkonsert: Kristina Winiarski, cello | Malmö Live

kristinawiniarski_kopia.jpg
Konsert
Det var cellisten Rostropovitj som inspirerade Britten att skriva sin Symfoni för cello och stråkorkester. Verket uruppfördes av Rostropovitj i Moskva 1964.

Tjajkovskij: Romeo och Julia, ouvertyrfantasi (version 1880)
Britten: Symfoni för cello och stråkorkester
Storm: Persistence of Memory – Symphonic Music [VÄRLDSPREMIÄR]

Kristina Winiarski,
cello
Mei-Ann Chen, dirigent
Malmö SymfoniOrkester

Kristina Winiarski debuterade som solist som åttaåring och har sedan dess framträtt med flera orkestrar i Sverige och utomlands, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Zagreb Philharmonic Orchestra, Stuttgart Kammerorchester och National Symphony Orchestra i Washington D. C, för att nämna några. Hon har studerat för Ulrika Edström, Ola Karlsson och Valter Despalj samt vid Edsbergs slott för Torleif Thedéen och Mats Zetterqvist.

I augusti 2017 gick en av världens största duotävlingar av stapeln, Swedish International Duo Competition. Winiarski kom på en hedrande andraplats med pianisten Pontus Carron. Winiarski är även en aktiv kammarmusiker på europeiska festivaler som 'Podium Festival' i Kroatien, 'FESTIVAL NEXT GENERATION Bad Ragaz' i Schweiz och 'Festival Musethica' i Spanien. Under säsongen 2017/2018 var Winiarski en av sex begåvade unga cellister som utvaltdes att medverka i ”Classe d’excellence de violoncelle” under ledning av cellisten Gautier Capucon på ”Fondation Louis Vuitton” i Paris.

Winiarski studerar för professor Torleif Thedéen på solistisk diplomutbildning vid Musikhögskolan i Malmö.

Tid:
2019-04-11 19:00