Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Diplomkonsert: Kristina Winiarski, cello | Palladium

kristinawiniarski_kopia.jpg
Konsert

Program
Nadia Boulanger: Trois Piecés
Johannes Brahms: Sonat för cello & piano nr 1
Johannes Brahms: Pianokvartett nr 3

Medverkande
Kristina Winiarski, cello
Philip Zuckerman, violin
Isidora Timotijević, viola
Pontus Carron, piano

Kristina Winiarski debuterade som solist som åttaåring och har sedan dess framträtt med flera orkestrar i Sverige och utomlands, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Zagreb Philharmonic Orchestra, Stuttgart Kammerorchester och National Symphony Orchestra i Washington D. C, för att nämna några. Hon har studerat för Ulrika Edström, Ola Karlsson och Valter Despalj samt vid Edsbergs slott för Torleif Thedéen och Mats Zetterqvist. 

I augusti 2017 gick en av världens största duotävlingar av stapeln, Swedish International Duo Competition. Winiarski kom på en hedrande andraplats med pianisten Pontus Carron. Winiarski är även en aktiv kammarmusiker på europeiska festivaler som 'Podium Festival' i Kroatien, 'FESTIVAL NEXT GENERATION Bad Ragaz' i Schweiz och 'Festival Musethica' i Spanien. Under säsongen 2017/2018 är Winiarski en av sex begåvade unga cellister som har utvalts att medverka i ”Classe d’excellence de violoncelle” under ledning av cellisten Gautier Capucon på ”Fondation Louis Vuitton” i Paris.

Winiarski studerar för professor Torleif Thedéen på solistisk diplomutbildning vid Musikhögskolan i Malmö. I april 2019 framför hon Benjamin Brittens Symfoni för cello och stråkorkester med Malmö SymfoniOrkester.


Fri entré

Tid: 
2018-09-05 19:00
Plats: 
Palladium, Malmö
Kontakt: 
rebecka.lassbo [at] mhm.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2018-09-05 19:00
Plats: 
Palladium, Malmö
Kontakt: 
rebecka.lassbo [at] mhm.lu.se