Examenskonsert: Daniel Nielsen, GY5 | Musikhögskolan

Daniel Nielsen
Konsert
En interaktiv dataspelskonsert

Gillar du gaming? Gillar du konserter? Gillar du synthbass och stråksektion? Då är denna här konserten något för dig!
I ett helt unikt möte mellan datorspel och soundtrack, presenterar jag en interaktiv datorspelskonsert. Till skillnad från andra spelkonserter, där musikerna spelar till ett bild, spelar orkestern till denna konserten till en person som spelar spelet live på storskärm.
Du kan styra spelat, du kan styra orkestern. Du bestämmer vad som ska hända. Vi väljer ut en eller fler från publiken till att spela spelet the Chain Broke. Därför vet vi inte hur lång tid spelet kommer ta, men vi gissar på mellan 30 och 50 minutter!
Konserten är produktet av mitt examensarbete, som är ett studie i datorspelsmusik och hur man uppför en interaktiv konsert.

Välkommen!

Tid: