Janusz Prusinowski Kompania | Musikhögskolan

dance_paths_ulotka
Konsert
Som en del av projektet Dance Paths-Baltic Net kommer Musikhögskolan i Malmö att besökas av den framstående traditionella polska violinisten Janusz Prusinowski och hans Kompania. Evenemanget arrangeras av Musikhögskolan och Musik i Syd tillsammans med Polska Kulturministeriet och National Heritage of the Republic of Poland.

Janusz Prusinowski Kompania är en grupp musikare som spelar i traditionell stil efter de byspelmän som de har lärt sig av, men de är också ett avantgardeband med eget karakteristiskt sound och improvisationspråk. De kombinerar musik med dans och det arkaiska med det moderna. Kompaniets unika stil är resultatet av deras försök att hitta nya sätt att tolka de viktigaste delarna av bymusiken från centrala Polen. I det här projektet vill de utforska de gemensamma rötterna i polsk och skandinavisk dansmusik.

WORKSHOPS
I Malmö ska Janusz och hans musiker göra en serie workshops. Workshops kommer att handla om mazurkas och obereks som ett musik- och dansspråk från centrala Polen.
Deltagarna kommer att sjunga mazurkas, dansa dem, klappa och stampa, observera och uppleva deras polyrytmiska struktur och improvisationspotential, och lägga märke till mikroaccenter och mikrotoner,
Utöver mazurek kommer vi att med workshopsdeltagarna göra kort introduktion till och och dansa  de viktiga polska traditionella danserna - polka, wiwat, powolniak, polonaise, krakowiak och andra.
Första halvan av dagen kommer främst att fokusera på musiken - att skapa ett band, "kapela", som kan spela tillsammans. Alla typer av instrument är välkomna! Den andra halvan av dagen kommer att fokusera mer på danserna. Du kan var med på bägge om du vill, eller bara musiken eller bara dansdelen.

9.30 - 12.00, D202 - musikworkshop (med danselement)
13.00 - 15.30, D202 - Dansworkshop (med musikelement)

9.30 - 12.00, D202 - musikworkshop (med danselement)
13.00 - 15.30 D202 - Dansworkshop (med musikelement)

Konsert, LILLA SALEN - 19:00

Detta kommer att bli en intim, akustisk konsert och danskväll med Janusz Prusinowski Kompania, där du får chansen att träna dina nyfunna färdigheter i polska danser. Vi hoppas att några spontana svenska folkmusik- och dansjam också kommer att hända!

Tid:
2018-11-14 09:00 till 2018-11-15 20:30