Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lund Contemporary 2019

lc_bild
Grafik: Sofia Rydberg
Konsert
Lund Contemporary är en festival för samtida konstmusik som Odeum arrangerar i samverkan med en rad lokala och regionala aktörer. Nyskriven musik av huvudsakligen regionala tonsättare varvas med moderna konstmusikklassiker från 1900-talet och framåt i ett varierat program. Förutom konserter bjuds det även på en föreläsning och en paneldiskussion i ämnen knutna till festivalens tematik. Kontakt: David Riebe, producent för Lund Contemporary

Program

 

Torsdag 7/2

19.00 Öppningskonsert

Lund Contemporary 2019 invigs storslaget med Odeums egna ensembler Akademiska kapellet, Lunds akademiska kör, Lunds universitets brassband och Palaestra vokalensemble. Det bjuds bl.a. på minimalism från sent 70-tal, sentida körmusik och en helt nyskriven komposition för brassband.

Universitetshusets aula

 

Fredag 8/2

12.15 Lunchkonsert: ShareMusicTechLab – där digitalt möter traditionellt

Organisationen ShareMusic & Performing Arts och Musikhögskolan i Malmö bjuder publiken på närkontakt med musikerna från iPad-ensemblen Elefantöra och Gageego! Bland annat uruppförs ett antal verk, komponerade särskilt för ensemblen av studenter från masterprogrammet i komposition vid musikhögskolan, och musik av den irländska tonsättaren Karen Powers och den svenske tonsättaren Tomas Hulenvik. Med konserten avslutas residenset ShareMusicTechLab som inleddes i oktober 2018 i samarbete med Musikhögskolan i Malmö, Inter Arts Center och Lund Contemporary.

Kapellsalen, Palaestra et Odeum

 

15.00 Föreläsning om ljudkonst

Sanne Krogh Groth, lektor i musikvetenskap vid Lunds universitet, föreläser om sitt pågående forskningsarbete om ljudkonst.

Kapellsalen, Palaestra et Odeum

 

18.00 Kulturskolan Contemporary

Elever från Kulturskolan Lund framför ett varierat program med flera olika musikerkonstellationer. Det bjuds på blockflöjtsensemble, gitarrer, och en stråkorkester! Bl.a. kommer musik komponerad av Kulturskolans egna elever att framföras.

Kapellsalen, Palaestra et Odeum

 

 

Lördag 9/2

10.00 Nyskrivet för orgel

Lunds domkyrkoorganist Robert Bennesh uruppför rykande färska kompositioner av tonsättarstudenter från Musikhögskolan i Malmö. Konserten är en del av domkyrkans lördagskonsertserie.

Domkyrkan

 

12.00 Colours and Characters

Konsert med den internationella musikskolan LIMUS Young Academy-linje, med fokus på unga som komponerar och unga som spelar nykomponerad musik. Det bjuds på verk skrivna av LIMUS nuvarande och före detta elever samt uruppförandet av Emil Fredbergs ”ROGGIVB” för två pianon i varierande besättningar. ”ROGGIVB” består av sju pianostycken baserade på varsin färg och är specialbeställt av LIMUS för att framföras under Lund Contemporary. Musikalisk ledning: Gabriele Katthän.

Kapellsalen, Palaestra et Odeum

 

16.00 Panelsamtal

Om nutidens och framtidens konstmusik. I samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare.

Kapellsalen, Palaestra et Odeum

 

19.00 9-9-9

Nio körer framför nio nya stycken den nionde februari. Konserten är en uppföljning på succén ”10-10” under Lund Contemporary 2017. Körerna avlöser varandra i framföranden av beställningsverk komponerade i samarbete med Körcentrum Syd. Medverkar gör Collegium Vox Humana, Dalby kammarkör, Helsingborgs motettkör, Lunds Vokalensemble, Malmö operas barnkör, Palaestra Vokalensemble, S:t Johannes kammarkör, S:t Petri ungdomskör och Ängelholms kvartettsångare. Konserten ges i samarbete med Körcentrum Syd.

Allhelgonakyrkan

 

 

Söndag 10/2

14.00 Sex gitarrer

Den Köpenhamnsbaserade gitarrsextetten CRAS framför ny musik av danska och estniska tonsättare. Ensemblen, som är specialiserad på ny musik, består av Henrik Bay Hansen, Mikkel Egelund, Santiago Gutiérrez Bolio, Peter Oldrup, Søren Eriksen och Jacob Nørrelund.

Universitetshusets aula

 

16.00 En mosaik av violinmusik

Den internationellt erkände violinisten Peter Sheppard Skærved framför ett varierat program bestående av många korta musikstycken – både uruppföranden från Musikhögskolans kompositionsstudenter och klassiker ur det sena 1900-talets violinrepertoar.

Kapellsalen, Palaestra et Odeum

 

19.00 Interaktiv konsert!

Mobile Device Orchestra från C-Y ContemporarY, Malmöbaserad förening för samtida musik och ljudkonst, bjuder på en nydanande och annorlunda konsert! Universitetsaulan kommer att fyllas med ljud och publiken kommer ges möjlighet att delta i det kreativa skapandet i stunden. Förhållandet mellan lyssnare och musiker blir tidvis diffust.

Universitetshusets aula

Tid: 
2019-02-07 19:00 till 2019-02-10 19:00
Plats: 
Lund
Kontakt: 
david.riebe [at] odeum.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2019-02-07 19:00 till 2019-02-10 19:00
Plats: 
Lund
Kontakt: 
david.riebe [at] odeum.lu.se