SMASK 2018: Musikhögskolornas melodifestival | Malmö Live

SMASK 2013: Sveriges Musikakademikers Sång Kontest
Konsert
Årets mäktigaste tillställning närmar sig med stormsteg och Malmös musikakademiker laddar inför det stora hjälteslaget i deltävling Malmö, som går av stapeln fredagen den 16 februari i Malmö Live Konserthus.

Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest (SMASK) är en årlig musiktävling i schlageranda som arrangeras av Sveriges sex musikhögskolor. Deltävlingar hålls i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Piteå och Ingesund. Varje deltävling röstar fram en vinnare som tillsammans med tvåan får tävla i den stora riksfinalen.

Tävlingen startade 1991 när studenter vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm tröttnade på att deras bidrag till Melodifestivalen aldrig togs med. De tänkte då ”Om melodin inte får komma till festivalen, får festivalen komma till melodin.”

Tävlingen är en humorfylld och kärleksfull parodi på Melodifestivalen. Den stora skillnaden är att all musik i SMASK fortfarande spelas live. På scenen finns nämligen en stor orkester samt kör! Bidragen som tävlar under kvällen är alla skrivna och arrangerade av studenter vid Musikhögskolan i Malmö.

En storslagen show med humor och finess. Vi lovar att det blir en kväll du sent glömmer!

Musikaliska höjdpunkter från SMASK 2016

Köp biljetter