Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Folk- och världsmusik

 

Folk- och världsmusik

PROGRAM 180 HÖGSKOLEPOÄNG · 3 ÅR · KONSTNÄRLIG KANDIDATEXAMEN

Folk- och världsmusik är öppen för instrumentalister och sångare som vill utvecklas inom såväl olika kulturers folkmusik som icke västerländsk konstmusik.

Musikerutbildning, folk- och världsmusik, syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga. Du skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former. Du skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall du efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring och anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Under utbildningen kommer du att möta den nordiska folkmusiken, men får även möjlighet att fördjupa dig i din egen och andra kulturers musiktraditioner. Fokus ligger på din musikaliska utveckling, men du ges även verktyg för att anpassa din yrkesroll till dagens ständigt föränderliga kulturliv. Du har stort inflytande över utbildningens innehåll och studieupplägg, varför egen drivkraft är en förutsättning. Konsertframträdanden i olika sammanhang ingår som en viktig del av utbildningen.

Malmö är ett mångkulturellt smörgåsbord, där många duktiga musiker från olika musiktraditioner finns att tillgå som lärare, och vi har också varje läsår ett flertal gästlärare som besöker oss från när och fjärran samt  en Artist in Residence. En gång om året brukar vi åka på de nordiska musikhögskolornas folkmusikträff, Nordtrad, där vi möter andra studerande och lärare.

Konsertframträdanden i olika sammanhang ingår som en viktig del av utbildningen. Utbildningen är också djupt integrerad med vår musiklärarutbildning i folk- och världsmusik, och ensemble, konserter, gemensam lektion, och vissa projekt är gemensamma.

Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Pär Moberg universitetsadjunkt i ensemble/folkmusik
Mats Edén universitetslektor i folkmusik
Markus Tullberg doktorand musikpedagogik
Allan Skrobe lärare i ensemble och huvudinstrument
Ale Carr lärare i musikteori och huvudinstrument

Viktiga datum för din ansökan 2021

Obs! Uppdatering med aktuella datum och upplägg för antagning 2022 kommer publiceras inom kort.

15 januari: Sista anmälningsdag. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se

22 januari: Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet

25 januari: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov I

Början av februari: Kallelse till delprov II skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan

5 mars: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov II

Vecka 10: MT-prov genomförs digitalt i Canvas (för sökande med godkända arbetsprover, delprov I)

13 april: Antagningsbesked på Mina sidor på www.antagning.se

28 april: Sista dag att tacka ja till din plats på Mina sidor på www.antagning.se

Dokument

Kontakt

Alvi Joensen
Utbildningssamordnare
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 40 32 54 70

Folk- och världsmusikutbildningar