Nr. 6: Spår av musik

– text och språk, tradition och innovation
ForMuLär – Forum för musikaliskt lärande – är en skriftserie för det konstnärliga utvecklingsarbetet vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet.

Östersjö

Stefan Östersjö (Red.)

Malmö 2014
268 sidor

ISBN 978-91-981344-2-1

Priser:
200 kr (inkl moms)
188 kr (exkl moms) Statliga myndigheter betalar inte moms på 6%.
Portokostnad tillkommer.

reception [at] mhm [dot] lu [dot] se (BESTÄLL BOKEN)

Presentation
Var finns musiken? När den klingar i rummet: spelar den också inne i oss? Fortsätter den klinga inne i våra kroppar? Vad gör instrumenten med musiken? Är musik ett språk? Bär en migrerande individ med sig sin musikaliska tradition eller är migrationen en möjlig metafor för traditionens paradox: utan förnyelse, ingen fortlevnad?

Dessa frågor utgör bara en första antydan av den mångfald av frågeställningar som de musiker som har bidragit med texter i denna bok berör och utvecklar – alltid med en direkt koppling till musikskapande i olika former.

Medverkande författare: Erik Rynell, Karin Johansson, Stefan Östersjö, Staffan Storm, Anders Johnsson, Hans Hellsten, Eva Sæther, Claes Ottelid, Kjell Edstrand, Håkan Andersson, Kent Olofsson, Anders Ljungar-Chapelon, Carl-Axel Andersson, Björn Roslund, Amanda Steggell och Nguyen Thanh Thuy.

Sidansvarig: