Låt låtarna låta med båda händerna

Enkelt ackompanjemang på piano och gitarr

Hallin

Författare: Bertil Hallin
Tryck: Malmö 1980

Presentation
I detta häfte får du lära dig att med hjälp av ackordbeteckningar sätta enkelt pianoackompanjemang till de visor du vill spela eller sjunga.
Du bör kunna spela enklare melodier (efter noter) med höger hand.

Häftet består av fyra delar:

Del I: Ur musikläran (s 6–30) låter dig gå igenom en snabbkurs i musik- och harmonilärans grunder. Kursen gör inte anspråk på att vara fullständig, men innehåller tillräckligt för att du ska kunna gå vidare.

Del II: Visackompanjemang på gitarr (s 31–37) innehåller en liten gitarrskola för den som gärna skulle vilja men aldrig förr lyckats lära sig enkelt gitarrkomp.

Del III: Visackompanjemang på piano med vänster hand (s 38–69) lär dig att

• tolka ackordbeteckningarna och med hjälp av dem spela efter fyra grundläggande ackompanjemangsmodeller
  • använda ackorden i olika lägen
  • förstå ackordens släktskap och användning i en visa
  • ackompanjera visor i dur och moll med upp till tre förtecken.

Del IV: Visackompanjemang på piano med båda händerna (s 70–95) innehåller ackompanjemangsuppgifter efter ytterligare några modeller.

När du tränat in modellerna och arbetat dig igenom speluppifterna har du nått målet.

ISBN 91-40-04618-4

Utgiven av LiberLäromedel LUND

Pris:
50 kr (inkl moms)
47 kr (exkl moms) Statliga myndigheter betalar inte momsen på 6%.
Portokostnad tillkommer.

reception [at] mhm [dot] lu [dot] se (BESTÄLL BOK)

Sidansvarig: