Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning i musikpedagogik

Forskarutbildningen i musikpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö syftar till att ge en allsidig vetenskaplig skolning som också ger en god förberedelse för sådana uppgifter i samhället där kunskaper i musikpedagogik som vetenskap är av värde. Det kan gälla såväl inom högskolan, gymnasiet, grundskolan samt utanför formella utbildningsinstitutioner.

Den musikpedagogiska forskarutbildningen ger kvalificerad kunskap om den musikpedagogiska och allmänpedagogiska vetenskapen, en bred teoretisk och forskningsmetodisk skolning och förmåga till att genomföra självständigt forskningsarbete. Avhandlingsarbetet ska ge den studerande förmåga att kritiskt analysera relevanta problem inom det musikpedagogiska området och att planera, genomföra och i skrift dokumentera detta vetenskapliga arbete. Forskarutbildningen har en bred inriktning, dock finns en viss profilering mot interkulturella perspektiv på musikaliskt lärande samt forskning med inriktning mot skola och kreativitet(er). För orientering om avslutade avhandlingsprojekt se hemsidan: (länk till sidan med avhandlingarna).

För heltidsstuderande krävs normalt fyra års studier, för närmare information om allmän och särskild behörighet se den allmänna studieplanen för forskarutbildning i musikpedagogik: länk till konstnärliga fakultetens sida för allmänna studieplaner

Ytterligare information

Information om forskarutbildningen
Information från Konstnärliga fakulteten

Information om forskarutbildningen
Information från Lunds universitet

Information från Studera.nu
Information från Studera.nu

Sidansvarig:

Kontakt

Eva Sæther

Eva Sæther
Professor i musikpedagogik
Ämnesansvarig för forskarutbildning i musikpedagogik
eva [dot] saether [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 (0)40 32 54 84