Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inledning

Forskning
Vid Musikhögskolan i Malmö bedrivs forskarutbildning och forskning inom disciplinerna Musikpedagogik och Konstnärlig forskning i musik. Ytterst ansvarig för denna verksamhet är Konstnärliga fakultetsnämnden, dit även forskarutbildningarna och forskningen i Teaterkonst vid Teaterhögskolan och Fri konst vid Konsthögskolan är knutna. Genom de publikationer vi producerat i form av avhandlingar, uppsatser, böcker, bokkapitel och artiklar i vetenskapliga tidskrifter, har vi, tillsammans med ett flitigt deltagande vid nordiska och internationella konferenser, där vi presenterat vår forskning, etablerat oss som en av de internationellt sett ledande forskningsinstitutionerna inom det musikpedagogiska området. Denna position avser vi att förstärka och utveckla.

Förutom att själva besöka konferenser och andra institutioner runt om i världen har vi noterat ett ökat intresse från omvärlden gällande vår forskning och forskningsmiljö och vi har redan haft ett flertal besök av forskare som besökt och arbetat hos oss för att ta del av vår forskningskultur och för att bygga upp samarbeten inför framtiden. Detta ser vi som mycket inspirerande och som en viktig del av den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet.

Forskarutbildningar
Musikhögskolan i Malmö ger forskarutbildning i musikpedagogik samt konstnärlig forskarutbildning i musik. Utlysning om antagning sker i mån av platser.

Rese- och forskningsbidrag inom det konstnärliga området

Ansökningsperioden för fakulteternas rese- och forskningsbidrag är i början av vår- respektive höstterminen, normalt i februari och september. Ansökningsperiod för hösten 2017 är 31 augusti till 20 september. Ansökan och ledigkungörelser finns HÄR.

Kontakt

Eva Sæther

Eva Sæther
Professor i musikpedagogik
+46 (0)40 32 54 84
eva [dot] saether [at] mhm [dot] lu [dot] se

KONTAKT

Stefan Östersjö

Stefan Östersjö
Docent i konstnärlig forskning i musik
+46 (0)76 1029725
stefan [dot] ostersjo [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Hans Hellsten

Hans Hellsten
Professor i orgel
+46 (0)40-32 54 88
hans [dot] hellsten [at] mhm [dot] lu [dot] se