Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Från anmälan till antagningsprov steg för steg

Konstnärligt program i musik

1.

Gå in på webbplatsen antagning.se innan sista anmälningsdag. Skapa ett användarkonto och anmäl dig till den eller de utbildningar som du är intresserad av. Länkar till de olika utbildningsalternativen hittar du om du klickar dig vidare till våra inriktningar och huvudinstrument på Musikhögskolans webbplats. Var noga med att fylla i en giltig e-postadress.

Om du anmäler dig till flera utbildningar, tänk på att rangordna utbildningarna med den utbildning du helst vill gå överst – rangordningen går inte att ändra i efterhand!

2.

Om du anmäler dig till symfoniorkesterprogrammet, folk- och världsmusikprogrammet eller jazzprogrammet, måste du ange ditt huvudinstrument genom att välja i den befintliga listan. Du som anmäler dig till klassisk sång ska ange ditt röstfack. Du som anmäler dig till Interpretation Diplom anger ditt huvudinstrument.

3.

Ladda upp de kompletteringar som eventuellt efterfrågas (betyg som inte finns registrerade, passkopia etc.) så fort som möjligt, före sista datum för kompletteringar, på Mina sidor på antagning.se. Om du inte är svensk medborgare måste du i samband med detta styrka din avgiftsfrihet om du är medborgare i Norden eller EU/EEA eller betala den anmälningsavgift som gäller internationella sökanden utanför Norden och EU/EEA.

4.

Läs igenom provinformationen som gäller din inriktning och huvudinstrument på Musikhögskolans webbplats.

5.

Kontrollera gärna att alla handlingar blir registrerade genom att logga in på ditt användarkonto på antagning.se. Om du har några frågor om detta ska du kontakta antagningsservice.

6.

En kallelse går ut till alla som genomfört en korrekt anmälan. Antagningsprov äger rum under vecka 10 (vecka 9 för sökande till kyrkomusikerutbildningarna). Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

7.

Om du ångrar dig eller får förhinder och inte kan utföra ditt antagningsprov, ber vi dig att återta din ansökan på antagning.se samt meddela oss på admissons [at] mhm [dot] lu [dot] se. Du är också välkommen att ringa eller mejla till oss om du undrar något.

 

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)