Halla Steinunn

I play Northern Lights

• Halla Steinunn Stefansdottir

Summary, in English

‘I Play Northern Lights’, created for Nordic Affect’s concert at the 2017 edition of Dark Music Days (IS), is a surround sound installation in two movements. The sounds were recorded in the company of Angela Rawlings as we navigated through the dimmed Northern Lights Hall in Reykjavík on one of the first days of 2017. The work was later composed at Lund University’s Inter Arts Center in Malmö, Sweden; to be sent back into space. ‘I play Northern Lights’ connects to a larger body of works that explore movement, listening and navigation and is the first work within my ‘Activation series’.

Avdelning/ar

• Lärare (Musikhögskolan)