Utbyten för lärare och övrig personal

Lärare och övrig personal har många möjligheter att göra utbyten utomlands. Det kan vara undervisning, personalfortbildning (studiebesök, jobbskuggning) eller resebidrag för vidareutveckling av Erasmussamarbete.

* Information om Erasmus+ och länkar till ansökan finns på Lunds universitets hemsida om Erasmus.  Det finns tre olika Erasmus+ ansökningar att göra:

• Undervisa utomlands - lärarmobilitet. Ansökan kan göras löpande under året men påbörja ansökan i mycket god tid!
  • Fortbildning för alla anställda - skuggning, aktivt deltagande i workshops relaterade till arbetet, studiebesök, språkkurser mm. Ansökan för våren senast 1 december, ansökan för hösten 1 juni. Påbörja ansökan i mycket god tid.
  • Resebidrag. Ansökan för våren senast 1 december, ansökan för hösten 1 juni. Påbörja ansökan i mycket god tid.

Följande dokument är nödvändiga för Erasmus+ utbyten (gäller inte Resebidraget):

• - Erasmus+ Mobility Agreement - ska skrivas under av sökande, mig och mottagande institution.
  • - Erasmus+ Grant Agreement = ansökan till Lund - ska skrivas under av sökande före utbytet och beviljas sen av Ingrid Temler
  • - Online-rapport som kommer via mailen
  • - Certificate of Attendance = intyg som mottagande skola skriver efter mobiliteten
  • - Mobility Costs = blankett som fylls i av Lena Arstam för att Musikhögskolan ska får ersättning för kostnader i samband med utbytet

* Utbyten inom Norden kan också göras via Nordplus. Mer information finns på Nordplusmusic hemsida. Ansökan om medel för Nordplusutbyte görs till Lena Arstam. Inom Norden/Baltikum kan studenter göra kortare utbyten (1 vecka) om man vill ta med sina studenter på ett utbyte.

* Information om utbyten utanför Europa (inklusive europeiska utbyten) finns sammanfattade här på denna hemsida från Lunds universitet.

Alla utbyten går via Lena Arstam och ska vara godkända av respektive utbildningsledare innan ansökan görs.

Tidigare utbyten

Uppgifter om tidigare IN-kommande från 2010, UT-resande från 2010 samt Vietnamprojekt finns hos internationella koordinatorn.

Sidansvarig:

Lena Arstam