Fortbildningsresa till Bologna och Parma

Erasmus+ Staff Training – Conservatorio di Musica ”Giovan Battista Martini” Bologna, Italien
Fortbildningsdagar inom Erasmus+ 19–22 juni 2018 gav intressanta inblickar i andra musikhögskolors organisation och dagliga arbete. Det var också värdefullt att besöka skolorna för att berätta för eventuella utbytesstudenter hur blivande utbytesskola ser ut. Det kulturella utbytet för egen del var också mycket givande.

Musikkonservatoriet i Bologna, Italien
Den vackra innergården vid Musikkonservatoriet i Bologna, Italien.

Jag blev mycket väl mottagen vid konservatoriet i Bologna men förväntades inte stanna hela dagar på konservatoriet utan gjorde även studiebesök på Museo Internazionale e Biblioteca della Musica och i en av stadens kyrkor. En dag tillbringade jag vid Conservatorio Arrigo Boito di Parma, där jag också träffade kollegor och var inbjuden till konsert. Att åka till två ställen och erhålla Erasmus-medel är endast möjligt om avståndet är kortare än 10 mil mellan besöksorterna. Annars kan man bara åka till ett ställe åt gången.

Läs hela rapporten (pdf-dokument)

Fortbildningen genomfördes inom ramen för fortbildningsprogrammet Erasmus+ Staff Mobility for Training.

LENA ARSTAM

Sidansvarig: