Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Reseberättelse från Hanoi, Vietnam

Elisabeth Melander berättar om sin tid som gästlärare i jazzsång, ensemble och performance vid Vietnam National Academy Of Music i Hanoi under 2019
Ett kärt återseende och en utmanande fortsättning med arbetet att bygga upp sångutbildningen på jazzavdelningen vid Vietnam National Academy Of Music (VNAM). Denna gång med fem nya förväntansfulla sångstudenter. De två projektomgångar jag har varit gästlärare på VNAM, första gången 2016, har båda varit spännande och givande utbyten.

Elisabeth Melander undervisar på Vietnam National Academy Of Music
Undervisning på plats vid Vietnam National Academy Of Music

Bildern visar liveuppträdande under VNAM Celebration Jazz & Friends Concert
VNAM Celebration Jazz & Friends Concert (fotograf: Nguyen Huy Bai)

– Våra lektioner avslutades och kröntes med den pampiga VNAM ”Celebration Jazz & Friends Concert”. Ett samarbete mellan VNAM och den Svenska ambassaden med vår nya ambassadör Anna Måwe, som höll ett fint inledningstal. Även vår utbildningsledare Lars Andersson, höll ett inspirerande tal om det mångåriga samarbetet mellan VNAM och Musikhögskolan i Malmö.

I den månghövdade publiken fanns många celebriteter, musiker, lärare, ledare, studenter, TV, media och ambassadörer. De fem sångstudenterna framträdde här för allra första gången som solister, med sina respektive jazzlåtar, tillsammans med jazzensemblen inför en till bredden (750-800 pers) fylld konsertsal. Det blev stor succé, med publicitet både i TV och flera tidningar.

Jag konstaterade efteråt med både stolthet och glädje, att varje sångare på denna korta tid, presenterat sin jazzlåt stilenligt med närvaro, känsla, uttryck och lust. Studenterna själva var efter sin framträdanden omtumlade av upprymd glädje.

Läs hela reseberättelsen här (PDF)

 

Sidansvarig:

Kontakt

Elisabeth Melander

Elisabeth Melander
E-post: elisabeth [dot] melander [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor
Lärare (Musikhögskolan)
Telefon: +46 40 32 54 50
Mobiltelefon: +46 70 517 38 88
Rumsnummer: C402

Min profil i Lunds universitets forskningsportal

Kontakt

Lars Andersson

Lars Andersson
Utbildningschef/Lektor
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 93
lars [dot] andersson [at] mhm [dot] lu [dot] se