Reseberättelse från Rio de Janeiro, Brasilien | Körledning

Här följer en reseberättelse, som handlar om de tre veckor kollegan Håkan Andersson och Lena Ekman Frisk fick tillbringa med arbete vid Escola de Musica, en musikhögskola i Rio de Janeiro, Brasilien våren 2019. Resan var en del av utbytessamarbetet mellan musikhögskolorna i Malmö och Rio de Janeiro, finansierat av Linnaeus-Palme Foundation.

Lena Ekman Frisk i Rio

– Jag trodde barnkören skulle bestå av cirka 35 barn, men hoppsan – över 60 barn strömmar in. Liv i luckan! Åldersspannet är 7–16 år i samma kör, som repeterar ihop två gånger per vecka, och detta är inte så vanligt i Sverige. I en kör med sådan åldersspridning bildas en särskild kultur av att de yngre ser upp till de äldre, och de äldre hjälper de yngre, och det är mycket fint, tycker jag.

Läs hela rapporten (pdf-dokument)

LENA EKMAN FRISK

Sidansvarig:

Lena Ekman-Frisk

Lena Ekman Frisk är universitetslektor i körledning, föreståndare för Körcentrum Syd samt ledare och kontaktperson för Musikhögskolans damkör
Kontakt: lena [dot] ekmanfrisk [at] mhm [dot] lu [dot] se (Lena Ekman Frisk)