Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Reseberättelser från studenter

Här finns berättelser från utbyten och kongresser där våra studenter medverkat
Musikhögskolan i Malmö har ett väl utbyggt internationaliseringsprogram och ett brett internationellt kontaktnät med välrenommerade partnerskolor i framför allt Europa. De internationella relationerna är många och täta genom bland annat samarbetsavtal, gästlärare och lärar- och studerandeutbyten, men också genom en internationell rekrytering av lärare och studerande. Att studera utomlands är en erfarenhet för livet som ger personlig och yrkesmässig utveckling samt ett internationellt nätverk med många nya vänner.
Musikhögskolan i Malmö deltar även aktivt i flertalet internationella nätverk och kongresser.

I SoleMove kan du läsa fler rapporter från studenter som varit på utbyte. Skapa din egen reserapport i SoleMove.

 

Bilden visar en konsertsal i Conservatorio Statale di Musica Guiseppi Verdi i Turin
Bilden från Conservatorio Statale di Musica Guiseppi Verdi Torino är tagen under AEC konferensen 2019

Reseberättelse från AEC Congress 2019 i Turin
Mirza Kucukovic, MU Komposition, skriver om eventet i italienska Turin
 

Reseberättelse från ANMA-konferensen 2019 på Island
Gustav Ellström, KY (Kyrkomusikerutbildningen), skriver om eventet i isländska Reykjavík.

ANMA står för Association of Nordic Music Academies och på årets konferens åkte rektor Ann-Charlotte Carlén och IRC (International Relations Coordinator) Lena Arstam, tillsammans med de två studenterna Gustav Ellström och Johannes Renklint. Den årliga konferensen är en mötesplats där rektorerna för högre musikutbildning i Norden och Baltikum träffas. Nästa ANMA-möte slås samman med Nordplus IRC (International Relations Coordinators), som också har ett årligt forum för att nätverka och utveckla internationaliseringsarbetet.
I detta internationaliseringsarbete har studenternas medverkan blivit allt viktigare, och här är Gustavs berättelse från årets konferens på Island.

 

Sidansvarig: