Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

E-möte i Zoom

LU Zoom

LU:S EMÖTESVERKTYG FÖR UNDERVISNING OCH MÖTEN

Ett eMöte är ett nätbaserat möte som sker från dator till dator via Internet. Det gör att du kan delta t ex från ditt eget arbetsrum. Under ett eMöte är det möjligt att se alla deltagare, tala med varandra, visa presentationer, bilder och innehåll från Internet och arbeta med gemensamma texter. Mötet kan spelas in och återanvändas vid ett senare tillfälle. Det är också möjligt att genomföra en webbkonferens i blandad miljö, där vissa deltar från egen dator och andra deltagare sitter tillsammans i ett mötesrum.

Nu har du som undervisar på distans, blended eller har resfria möten möjlighet att arbeta i ett nytt, modernare och mer användarvänligt verktyg för eMöte på din egen dator. Det nya verktyget heter Zoom och används av många andra lärosäten i Sverige via Sunet – precis som tidigare Adobe Connect.

Verktyget har använts under ett par års tid i t ex kursen Open Networked Learning här på AHU och både lärare och andra användare berättar att det är lätt att komma igång och att teknik som t ex ljud och bild fungerar mycket bra.

Skapa ett konto på LU Zoom

Gå till https://lu-se.zoom.us och klicka på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt LUCAT-id, så skapas ditt konto på Zoom. Om du använt Zoom tidigare kommer du få frågan om du vill gå över till LUs Zoom. I vårt Zoom har både anställda och studenter möjlighet att ha möten utan tidsbegränsning med upp till 300 deltagare. Zoom guidar dig i detta byte, men skulle du behöva hjälp - kontakta oss via servicedesk så hjälper vi dig. Viktigt att säga är också att Zoom på LU hanteras på servrar inom EU och alltså är OK med avseende på GDPR. Du skall alltså inte använda privat-Zoom som är en molntjänst! 

Läs mer

Fler digitala verktyg

Du hittar information om fler verktyg för digitala möten på Mederbetarwebben

https://www.medarbetarwebben.lu.se/stod-och-verktyg/mote-och-konferens/digitala-moten-0