Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Piano och flygelservice

Här finner du information om vad som gäller på skolan när det kommer till support kring, användande av piano och flygel och service i samband med konserter.

Musikhögskolan har en instrumentpark bestående av 61 akustiska flyglar och 78 pianon som stäms och underhålls av en anställd pianotekniker. Det finns även ett par frilansande pianotekniker som kommer och stämmer instrument vid behov.

Alla instrument stäms över läsåret enligt ett körschema, allt från 2 ggr/läsår till en gång i veckan eller daglig koll när det gäller konsertsalarna vid hektiska perioder.

Utöver stämning görs även schemalagd mekanikservice och intonation samt utbyte av till mekanikdelar på skolan. De större övergripande reparationerna lämnas iväg externt om medel finns.

Din roll som student

Du är välkommen att öva piano i anvisade övningsrum och vissa undervisningsrum om du har tillgång till detta via ditt LU-kort. De olika rummen hittar du här.

Var vänlig respektera de rumsföreskrifter som finns i varje rum. Det allra bästa är dock att använda gott omdöme.

Upptäcker du att något är trasigt, eller inte fungerar som det ska, anmäl detta till teknikenheten via Helpdesk så snart som möjligt, under ärende: ‘AV & Instruments/Piano service and tuning.

Studenter och personal har ett gemensamt ansvar att vårda skolans utrustning och lokaler.

Pianoteknikverkstaden hittar du i B316, Välkommen!

Preparerat piano eller flygel

Preparerad flygel är inte tillåtet utan måste endast göras efter överenskommelse med pianoteknikern på speciellt anvisat instrument. Du får alltså inte stoppa in främmande föremål mellan strängar eller använda tillhyggen för att få strängarna att ljuda. Inte heller använda händerna eller fingrarna för att ta på strängarna. Se även ”Preparerad Piano Policy” som nedladdningsbart dokument till höger på sidan.

Felanmälan

Felanmäl alltid via Helpdesk om du upptäcker att något är trasigt eller behöver korrigeras i ett rum. Ju snabbare det blir felanmält desto snabbare kan det åtgärdas.

Kontakt

Linda Stråhle
Pianotekniker
+46 (0)40 32 5436
linda [dot] strahle [at] mhm [dot] lu [dot] se