Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lån av teknisk utrustning

Här finner du information om vad du har för möjligheter och skyldigheter som student på skolan, när det kommer till lån av skolans tekniska utrustning.

Från teknikenheten kan du låna teknisk utrustning för repetition, inspelning och konsert som är knuten till din utbildning. 
Bokningsförfrågan av utrustning sker alltid via Helpdesk under ‘AV & Instrument/Services & Loans’. Teknikerna finns tillhands för att ge råd om vilken utrustning som passar.

Tänk på att vara ute i god tid med din förfrågan då det finns begränsat med utrustning.

För lån av utrustning gäller följande:

  • Alla utrustningslån måste signeras av låntagaren hos teknikenheten.
  • Student som lånar teknisk utrustning är ansvarig för denna tills utrustningen återlämnas till teknikenheten. Förstörs eller tappas utrustning bort står låntagaren ekonomiskt ansvarig att ersätta den förstörda eller förlorade utrustningen.
  • Lånad utrustning är avsedd att användas i MHM:s lokaler. Lån av utrustning för nyttjande utanför skolan görs i samråd med AV-teknikerna. Missbruk beivras.

Exempel på utrustning studenter kan låna är:

  • Mikrofoner
  • Kameror för inspelning
  • Digitala ljudinspelare  
  • Mobila studios
  • Backline för konserter
  • Ljus och ljud för nyttjande i lokaler som inte redan har dessa
  • Projektor

Det finns ett fåtal enklare kit med mikrofon och XLR-kabel att låna direkt via receptionen under dess öppettider.
 

Här lär du dig hur du rullar skolans kablar korrekt, så att de håller länge:

Kontakt

Sabina Husberg Götlind
AV-tekniker
+46 40 32 54 24
sabina [dot] husberg_gotlind [at] mhm [dot] lu [dot] se

Paul Karlsson
AV-tekniker
+46 40 32 54 71
paul [dot] karlsson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Vad får jag spela in och inte?

På Lunds universitetet finns regler för inspelning av föreläsningar, seminarier och andra undervisningssituationer som är viktiga att ha i åtanke.

Regler för ljudupptagning, fotografering och filmning i samband med undervisningssituationer (pdf-dokument)