Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Service och stöd

Studenthälsan

Studenthälsan finns till för dig som är student vid Lunds universitet, vilket inkluderar universitetets utbildningar i Malmö samt Campus Helsingborg. På Studenthälsan finns sjuksköterskor, psykolog, psykiater, kurator, sjukgymnast och läkarsekreterare.

Studenthälsan arbetar huvudsakligen med problem som har med din studiesituation att göra. Alla besök behöver tidsbeställas men du kan också få telefonrådgivning i olika frågor.

Läs mer om Studenthälsan


Mottagning för unga vuxna Malmö

Unga vuxna i Malmö vänder sig till dig mellan 16-29 år som behöver någon att prata med. Med oss kan du prata om det som är viktigt för dig. Det kan gälla personliga problem, relationer eller frågor kring fysisk och psykisk hälsa.

Läs mer om Unga vuxna Malmö


Specialistfunktioner

Om du har studierelaterade problem finns även följande specialister knutna till Musikhögskolan i Malmö:

Pedagogiska stödåtgärder vid Lunds universitet
Att ha en funktionsvariation som t.ex. dyslexi eller ADHD är inget hinder för studier vid Lunds universitet.
Läs mer

Sjukgymnast
Sjukgymnast Ing-Marie Olsson kan du kontakta om du har smärtor på grund av ditt musicerande eller känner av stress och spänningar. Ring eller maila för att boka tid.

ing-marie [dot] olsson [at] mhm [dot] lu [dot] se
Telefon: 0733-86 56 23

Audionom
Leg. audionom Andreas Sjögren finns på skolan en torsdag eftermiddag i månaden. Till honom kan du komma för att kontrollera din hörsel, få råd om hörselbesvär och tinnitus. Du kan också få utprovat individuella musikhörselskydd.

andreas [dot] sjogren [at] audionova [dot] se
Telefon: 0736-286700


Service & stöd

Det finns många som du kan vända dig till om du har frågor om eller behöver hjälp med sådant som berör din studiesituation.

Om du är missnöjd med något i din studiesituation bör du i första hand vända dig direkt till den eller de personer som frågan berör och i andra hand till ansvarig prefekt på institutionen. Det är prefekt eller motsvarande som är ansvarig för att riktlinjerna i rättighetslistan följs.

Läs mer om service och stöd


Artist- och Musikerhälsan

En kompetens som också finns i Malmö är Musikerhälsan, som har specialkompetens om artisters och musikers arbetsvardag. Med den breda kompetens som finns i teamet kan du få både rådgivning, utbildning och behandling med målet att du ska kunna påverka dina besvär, så att det fungerar bättre i vardagslivet.

Läs mer om Artist- och Musikerhälsan


Studieverkstaden

Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden!

Läs mer om Studieverkstaden


Skyddsombud vid Konstnärliga fakulteten

skyddsombud [dot] skfm [at] gmail [dot] com


Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer

Studentombudet erbjuder råd och stöd när du stött på problem som rör dina studier.

Studentombudet vid Lunds universitet


Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten i Malmö

Som student hos oss representeras du av Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten (SKFM).

Läs mer om Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten


Karriärservice vid Lunds universitet

När du har kommit en bit på väg med dina studier kan det vara dags att börja fundera kring examen, examensarbete, uppsats och din framtida karriär. Som student vid Lunds universitet erbjuds du stöd när det gäller förberedelser inför arbetslivet.

Läs mer om Karriärservice


Universitetskyrkan i Malmö

Ibland kan man behöva någon att tala med – det kan röra stort eller smått – från frågor om Gud och livets mening till hur man skall hantera konflikter eller rampfeber. Till Universitetskyrkans verksamheter och enskilda samtal är alla välkomna oberoende av religion, kön eller sexuell läggning; troende eller inte troende.

Läs mer om Universitetskyrkan