Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teknisk utrustning & instrument

Här finner du information om vad som gäller på skolan när det kommer till support kring, användande av och lån av skolans tekniska utrustning och instrument.

På teknikenheten jobbar två tekniker som finns tillgängliga för frågor kring skolans tekniska utrustning och instrument. Dessa tekniker ser till att utrustning i salarna får service, samt uppdateras vid behov. Upptäcker du att något är trasigt, eller inte fungerar som det ska, anmäl detta till teknikenheten via Helpdesk så snart som möjligt, under ärende: ‘AV & Instruments/Report faulty equipment & instruments’.
 
Både studenter och lärare på Musikhögskolan har möjlighet att be om teknisk rådgivning, låna utrustning och instrument för att bedriva sina studier/undervisning, samt ge önskemål på utökad teknisk funktionalitet på skolan. 
 
Du hittar teknikenheten i korridoren bakom receptionen, i rum B206, märkt med ‘AV-service’
 
För piano, flyglar finns ytterligare en tekniker med specialinriktning på dessa. För mer information se ‘Piano och flygelservice’ i menyn. 
 
Bokningsförfrågan av utrustning och instrument görs alltid genom Helpdesk, välj Ärendetyp: AV & Instruments/Services & Loans
Tänk på att skicka din bokningsförfrågan i god tid och att alltid uppge tydligt vad utrustningen skall användas till och i vilket syfte.
 
Studenter och personal har ett gemensamt ansvar att vårda skolans utrustning och lokaler. Felanmäl alltid brister till Helpdesk och vid mer akuta ärenden kontakta teknikenheten direkt.

Kontakt

Sabina Husberg Götlind
AV-tekniker
sabina [dot] husberg_gotlind [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 40 32 54 24

Vad får jag spela in och inte?

På Lunds universitetet finns regler för inspelning av föreläsningar, seminarier och andra undervisningssituationer som är viktiga att ha i åtanke.

Regler för ljudupptagning, fotografering och filmning i samband med undervisningssituationer (pdf-dokument)