Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Med anledning av coronaviruset/covid-19

Information till medarbetare och studenter vid Musikhögskolan.

211001;

Den 29/9 inleddes steg 4 i regeringens plan för avveckling av restriktionerna där deltagartak togs bort för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Samtidigt har det visat sig att effekten av två doser inte är så långvarig som man hoppats så LU:s beslut om stegvis återgång fram till den 1/11 gäller fortfarande. På MHM har vi lagt en plan för det stegvisa öppnandet fram till den 1 november som fortfarande gäller (se t ex antal i lokaler nedan). Om smittspridningen inte ökar så har vi från 1 november en helt normal verksamhet igen.

Från och med den 29 september

Vi vill påminna alla om att även fortsatt hålla avstånd och undvika trängsel, att stanna hemma vid symtom som kan bero på covid -19 samt att ha god handhygien. För vägledning om vad som gäller vid symtom finns aktuell information på vårdguiden 1177.se

Vi kommer behålla utplacerad handsprit och avståndsdekaler osv. för att påminna om efterlevnaden av ovan.

Antal i våra lokaler

Följande antal gäller i våra lokaler fram till den 1 november. Därefter gäller samma antal som före pandemin så länge inte smittspridningen ökar igen.

  • Rosenbergsalen: max 200 personer i publiken. 60 på scen. Obs! Sittande publik och tänk på logistiken vid in- och utsläpp. 
  • Lilla salen: max 75 personer totalt i hela lokalen. Tänk även här på avstånd och logistiken så att in- och utsläpp sker med betryggande avstånd mellan deltagarna.
  • Liljeforssalen: max 40 personer totalt om flygeln används (anvisade sittplatser med gott avstånd gäller) och max 45 personer totalt om flygeln är undanflyttad till förmån för fler anvisade platser med gott avstånd. Använd gärna dörren mot gården i Liljeforssalen som utgång för studenter och lärare om många personer ska lämna lokalen samtidigt som andra ska in.
  • Övriga stora lokaler som: D202, D204, D206, D208, D210: max 30 personer totalt i salen/rummet. 
  • Medelstora rum och ensemblerum i:  Y208, B201, C201, C300-, C400-, A200- och B300-korridorerna: max 30 personer. 
  • Innergården kan gärna användas.

Övrigt

Det krävs numera intyg från läkare/psykolog eller motsvarande för att ha rätt till särskild anpassning av undervisning och examination, att ansöka om studieuppehåll med platsgaranti eller anhålla om anstånd med studiestart.

Här i Malmö har vi fått erbjudande om 2 timmars drop-in-tid för våra studenter att få en dos covid-vaccin (ej på campus utan på sjukhuset).

Datum: den 12 oktober
Tid: kl 14-16
Adress: Jan Waldenströms gata 5, (SUS Malmö)

Läs mer här

 

Håll avstånd - Tänk på hygienen - Stanna hemma om du känner dig sjuk!

Har du frågor, stöter på problem eller upplever ohälsa ber vi dig vända dig till en utbildningsansvarig eller chef.