Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kyrkomusik – Arrangering/Komposition

 

Kyrkomusik – Arrangering/Komposition

PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · HELFART · KONSTNÄRLIG MASTEREXAMEN

Masterutbildningen Kyrkomusik – Arrangering/Komposition vänder sig till dig som är kyrkomusiker och vill arbeta eller redan arbetar med komposition och arrangering i allmänhet och med inriktning på kyrkomusik i synnerhet. Efter genomgången utbildning har du beredskap att med gedigna kunskaper och färdigheter kreativt kunna verka i den egna yrkesrollen i ett arbets- och kulturliv i förändring och utveckling.

Utbildningens innehåll omfattar att komponera allt från kortare till mer omfattande och större verk för i huvudsak kyrkomusikaliskt bruk. I centrum står musik för röster, solo såväl som kör, och orgel, men även andra instrument, från kammarensemble till orkester. Du deltar i Musikhögskolans kompositionsmiljö bland annat genom deltagande i kompositionsutbildningens öppna seminarier. Undervisning ges i arrangering/komposition, musikteori, musik som yrke och individuell kurs i form av individuella lektioner, grupplektioner och seminarier. Projekt och examensarbete ingår.

Connect Festival och Inter Arts Center

Connect Festival är kompositionsutbildningens årliga nutida musikfestival som organiseras av studenterna. Inter Arts Center är ett forum för elektroakustisk musik samt mötesplats för samarbetet med andra konstarter som teater och konst.

Kompositionsstudion och kompositionsseminariet 

Kompositionsstudion är plattformen för studenternas eget skapande inom elektroakustisk musik, live-elektronik och experimentellt studioarbete. Kompositionsseminariet är ett obligatoriskt forum för kompositions- och arrangeringsstudenter men öppet för alla som är intresserade av att ta del av estetiska diskussioner, analys, reflexion och möten med gästprofessorer, tonsättare och musiker inom det nutida konstmusikfältet.

Internationella utbytesstudier och stipendier 

Studenterna erbjuds varje år möjligheten att ansöka om internationella utbytesstudier genom musikhögskolans internationaliseringsprogram vilket ger ett utmärkt tillfälle att möta nya spännande studiemiljöer, nya lärare och ett nytt kulturliv och att knyta nya kontakter. Utbytesstudierna finansieras av bland andra Erasmus+ och Nordplus. Varje år delar Kungliga Musikaliska Akademien ut både nationella och lokala stipendier. Läs också på Musikhögskolans stipendiesida för att hitta fler stipendier.

Examination

Alla avgångsstudenter gör ett examensarbete bestående av en skriftlig reflekterande del och en klingande del. Examensarbetet för kompositionsstuderande görs ofta i samband med ett kompositionsprojekt men kan också kopplas till en examenskonsert för den som utöver sina projekt även genomför en sådan. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i kyrkomusik, inriktning Arrangering/Komposition.

Staffan Storm, professor i musikteori och komposition
Rolf Martinsson, professor i musikteori, arrangering och komposition

Kyrkomusik, utbildningsinformation

Viktiga datum för din ansökan 2021

15 januari: Sista anmälningsdag. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se

17 januari: Sista dag för uppladdning av elektroniska arbetsprover

22 januari: Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet

Början av februari: En kallelse till färdighetsprov på Musikhögskolan i Malmö skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan

Vecka 9: Färdighetsprov på Musikhögskolan i Malmö

13 april: Antagningsbesked på Mina sidor på www.antagning.se

28 april: Sista dag att tacka ja till din plats på Mina sidor på www.antagning.se

Dokument

Kontakt

Staffan Storm
Professor i musikteori och komposition
staffan [dot] storm [at] mhm [dot] lu [dot] se

Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare
Tel: +46 40 32 54 03
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se