Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mats Paulson

Universitetslektor i körsång/körledning

Mats Paulson har fått sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö, där han 1985 tog Musiklärarexamen G/G med piano som huvudinstrument och fördjupning i sång. Han har även studerat kör- och orkesterdirigering för bl. a. professor Dan-Olof Stenlund vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

Mats Paulsson undervisar på Kyrkomusiker- och Musiklärarutbildningen i kördirigering/körsång, ensembleledning och partiturspel sedan 1994, och är dirigent för Musikhögskolans Kammarkör. Han är också lärare i dirigering/ensembleledning på Sundsgårdens Folkhögskolas musiklinje sedan 1998. 1985-2007 arbetade han som musikpedagog vid Musikskolan/Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Mats har också varit anlitad som lärare på olika sommarkurser i kördirigering bl. a. tillsammans med professor Stefan Parkman och professor Dan-Olof Stenlund i Sveriges Körförbunds regi, i samarbete med Uppsala Universitets Körcentrum och Körcentrum Syd.

Åren 1998-2000 innehade han tjänsten som kormästare vid Malmö Opera och Musikteater. Han är även verksam som dirigent och konstnärlig ledare för Helsingborgs Konserthuskör sedan hösten 1990, och var anförare för Lunds Studentsångare 2000–2007.

Mats Paulsson arbetar också som frilansdirigent, och har gjort produktioner med Symfoniorkestrarna i Malmö och Helsingborg, Malmö Operaorkester, Tonicaorkestern, Capella Lundensis och Kullabygdens Symfoniorkester. Han har också varit musikaliskt ansvarig och dirigent för ett antal musikaluppsättningar i Sverige och Danmark bl.a. Les Miserables, My fair lady, Spelman på taket, Me and my girl, Guys and Dolls. Mats Paulsson har samarbetat med artister som Helen Sjöholm, Jan Malmsjö, Marianne Mörck, Ola Salo, Tommy Körberg, Claes Malmberg och Mikael Samuelson.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Mats Paulson
E-post: mats [dot] paulson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Lärare (Musikhögskolan)

+46 70 543 75 43