Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikdramatik – Repetitör

 

Musikdramatik – Repetitör | Malmö Opera Academy

PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · KONSTNÄRLIG MASTEREXAMEN

Masterutbildning, Musikdramatik – Repetitör vid Musikhögskolan i Malmö ges i nära samarbete med Malmö Opera. Den tvååriga utbildningen vänder sig till pianister med hög konstnärlig nivå och förmåga, och syftar till att förbereda studenten för professionell verksamhet som repetitör inom opera och musikteater.

Inom ramen för utbildningen erbjuds du undervisning i bland annat piano, recitativ- och partiturspel, dirigering och ensembleledning, sång, cembalo, musikhistoria, språk samt branschkunskap. Du kommer ges möjlighet att möta gästande coacher, sångare, repetitörer och dirigenter med koppling till Malmö Operas aktuella repertoar.

Efter fullbordad utbildning skall du ha kunskap och förmåga att arbeta som repetitör i musikdramatiska produktioner. Det självständiga arbetet sker genom praktik förlagd till Malmö Opera. Vid studiestart görs en individuell studieplan mellan student, Musikhögskolan i Malmö och Malmö Opera.

Genom att Musikhögskolan är en del av Lunds universitet, finns här även styrkan i att ha en nära koppling till den konstnärliga fakulteten, där även Teaterhögskolan och Konsthögskolan ingår, samt Inter Arts Center. Detta öppnar för spännande gemensamma projekt och samverkansmöjligheter.

Anmäl dig

Antagning till programmet sker vartannat år. Ingen antagning 2021.

Dokument

Kontakt

Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare
Tel: +46 40 32 54 03
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se

Malmö Opera
Elisabeth Boström, artistchef
elisabeth [dot] bostrom [at] malmoopera [dot] se