Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikproducent

Fristående kurs | MUHG68 | 60hp

För dig, musiker/musiklärare, som har ett starkt intresse för musikproduktion och ljudteknik. Du siktar på att jobba som kreativ musikproducent inom radio-, tv-, film-, spel- eller musikbranschen.

Du som söker ska kunna traktera minst ett ackordinstrument samt ha goda kunskaper om harmonik, melodi och rytm. Kursen innehåller akustik, inspelnings- och studioteknik, musikproduktion, sequenser, musikjuridik, musik- och ljudanalys, liveljud, syntes, mastring m.m

Vi genomför studiebesök och får besök av gästföreläsare med spetskompetens. Undervisningen sker löpande och i projektform. Du arbetar dels med egna projekt, dels genom samarbeten med musiker på Musikhögskolan inom jazz-, folk-, rock- och klassisk inriktning. Parallellt ges också handledning i den egna utvecklingen som producent. Vi arbetar främst i Logic Pro, men du grundutbildas även i Pro Tools samt analoga system.

Urval bland de sökande sker genom bedömning av inlämnade arbetsprover, intervju samt gehörs- och teoriprov. Studierna genomförs på helfart under ett läsår. Kursen ges på Musikhögskolan i Malmö, där man får fri tillgång till skolans studios.

Arbetsprover och presentation 

Ytterligare information om antagningsproven
Obligatorisk uppgift
Antagningsfil 1
Antagningsfil 2

För att importera ljudspåren till ditt projekt gör så här:

  • höger/alternativklicka med musen på länkarna till ljuden på hemsidan
  • välj "spara länk som” alt. "spara mål som"
  • välj var du vill spara filerna (t ex på din hårddisk)
  • starta ditt inspelningsprogram (t ex Logic) och importera filerna enligt instruktionerna på hemsidan

 

Tillbaka till Fristående kurser

Kontakt

Joakim Barfalk
Kursledare
+46 (0)703-58 58 80
joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se