Musikproducent

Fristående kurs | MUHG68 | 60hp

För dig, musiker/musiklärare, som har ett starkt intresse för musikproduktion och ljudteknik. Du siktar på att jobba som kreativ musikproducent inom radio-, tv-, film-, spel- eller musikbranschen.

Du som söker ska kunna traktera minst ett ackordinstrument samt ha goda kunskaper om harmonik, melodi och rytm. Kursen innehåller akustik, inspelnings- och studioteknik, musikproduktion, sequenser, musikjuridik, musik- och ljudanalys, liveljud, syntes, mastring m.m

Vi genomför studiebesök och får besök av gästföreläsare med spetskompetens. Undervisningen sker löpande och i projektform. Du arbetar dels med egna projekt, dels genom samarbeten med musiker på Musikhögskolan inom jazz-, folk-, rock- och klassisk inriktning. Parallellt ges också handledning i den egna utvecklingen som producent. Vi arbetar främst i Logic Pro, men du grundutbildas även i Pro Tools samt analoga system.

Urval bland de sökande sker genom bedömning av inlämnade arbetsprover, intervju samt gehörs- och teoriprov. Studierna genomförs på helfart under ett läsår. Kursen ges på Musikhögskolan i Malmö, där man får fri tillgång till skolans studios.

Arbetsprover och presentation 

Ytterligare information om antagningsproven
Obligatorisk uppgift
Antagningsfil 1
Antagningsfil 2

 

Tillbaka till Fristående kurser

Kontakt

Joakim Barfalk
Kursledare
+46 (0)703-58 58 80
joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se