Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

Kulturarv och spjutspets in i framtiden

Biblioteket är stängt 22/6–23/8 2020.


Med anledning av Covid-19

Biblioteket håller från och med den 27/4 endast meröppet för studenter och anställda vid musikhögskolan. Mån-tors 08-20, fre 08-16.

Alla lån är automatiskt förlängda och det påförs inga övertidsavgifter. Glöm inte att använda våra e-resurser tex via musikhögskolans ämnesguide.

Vi har begränsade möjligheter till fjärrlån, speciellt från andra länder. Tänk på att ni kan göra fjärrlånebeställningar via LIBRIS låntagarbeställningar. Skapa konto här om ni inte redan har ett konto. Eftersom musikhögskolan för tillfället inte är ett hämtställe för boktransporten mellan bibliotek vid LU så går det inte att hämta böcker beställda från andra bibliotek hos oss.
Många förlag har gjort sitt material tillgängligt p g a Covid -19, hitta dessa resurser här.

Mellan 19 juni–23 augusti håller biblioteket stängt och kommer att RFID-märka noter (samma arbete som vi gjorde med böcker sommaren 2018). Just nu RFID-märker alla bibliotek vid Lunds universitet sitt material för att underlätta lån och hantering av material.

Noter
Biblioteket har ett stort antal noter i de flesta genrer och besättningar. Noter fram till 1992 finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och de därefter i universitetets nätkatalog LUBcat samt i LIBRIS.

CD och LP-skivor
Biblioteket har cirka 6000 CD i olika genrer. Dessa är till utlån i 28 dagar. De flesta CD är förtecknade i nätkatalogen LUBcat samt i LIBRIS.

Biblioteket har också en stor samling LP-skivor som endast finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och i särskilda listor.

Böcker
I biblioteket finns böcker i ämnen som berör musik, pedagogik och rytmik. De flesta är till utlån men biblioteket har även en referenssamling som innefattar uppslagsverk, ordböcker och vissa standard- och översiktsverk om musik.

Tidskrifter
Biblioteket prenumererar på ett 100-tal tidskrifter inom musik och pedagogik. Tidskrifterna kan lånas hem utom senaste numret som ligger framme i bibliotekets tidskriftshylla.

Video/DVD
Biblioteket har även ett urval av musikvideor och DVD, som är till utlån i 28 dagar.

Biblioteket på nätet
I biblioteket, på ditt arbetsrum och hemma har du möjlighet att utnyttja elektroniska hjälpmedel, som Lunds universitetsbibliotek i samarbete med Musikhögskolan erbjuder dig, till exempel databaser och elektroniska tidskrifter, guide till sökning på Internet och i LUBcat.

Lån
Monografier och kursböcker är nu tillgängliga för utlån till alla anställda och studerande inom Lunds universitet. Noter, CD och DVD finns för utlån endast till Musikhögskolans studenter och personal.

Kontakt

Besöksadress:
Ystadvägen 25
Telefon:
040-32 54 46

Bibliotekspersonal

Bibliotekspolicy

”För att nå kvalitetsmålen inom utbildning och forskning krävs ändamålsenlig
infrastruktur och stödverksamhet. ”

(Ur Strategisk plan för Lunds universitet 2017-2026)

Läs Konstnärliga fakultetens bibliotekspolicy

Forskarnas Galleri

Just nu:
Doktorand Markus Tullberg ställer ut sin avhandling Wind and Wood, om relationen mellan musiker och instrument. Intervju med Markus

Forskarnas galleri

I Forskarnas galleri på biblioteket visar vi pågående och aktuell forskning på Musikhögskolan. Utställningarna skapas i samarbete mellan bibliotek och forskare med syfte att fler ska kunna ta del av den forskning som bedrivs.