Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

Kulturarv och spjutspets in i framtiden

BibliotekspersonalMusikhögskolans bibliotekspersonal: Christer, Karin och Åse

Biblioteket håller stängt Stilla veckan, d v s 6–13 april.

INLEDNING

Noter
Biblioteket har ett stort antal noter i de flesta genrer och besättningar. Noter fram till 1992 finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och de därefter i universitetets nätkatalog LUBcat samt i LIBRIS.

CD och LP-skivor
Biblioteket har cirka 6000 CD i olika genrer. Dessa är till utlån i 28 dagar. De flesta CD är förtecknade i nätkatalogen LUBcat samt i LIBRIS.

Biblioteket har också en stor samling LP-skivor som endast finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och i särskilda listor.

Böcker
I biblioteket finns böcker i ämnen som berör musik, pedagogik och rytmik. De flesta är till utlån men biblioteket har även en referenssamling som innefattar uppslagsverk, ordböcker och vissa standard- och översiktsverk om musik.

Tidskrifter
Biblioteket prenumererar på ett 100-tal tidskrifter inom musik och pedagogik. Tidskrifterna kan lånas hem utom senaste numret som ligger framme i bibliotekets tidskriftshylla.

Video/DVD
Biblioteket har även ett urval av musikvideor och DVD, som är till utlån i 28 dagar.

Biblioteket på nätet
I biblioteket, på ditt arbetsrum och hemma har du möjlighet att utnyttja elektroniska hjälpmedel, som Lunds universitetsbibliotek i samarbete med Musikhögskolan erbjuder dig, till exempel databaser och elektroniska tidskrifter, guide till sökning på Internet och i LUBcat.

LÅN

Monografier och kursböcker är nu tillgängliga för utlån till alla anställda och studerande inom Lunds universitet. Noter, CD och DVD finns för utlån endast till Musikhögskolans studenter och personal.

Kontakt

Besöksadress:
Ystadvägen 25
Telefon:
040-32 54 46

Ordinarie öppettider

måndag-fredag 10.00–16.00

Bibliotekspolicy

”För att nå kvalitetsmålen inom utbildning och forskning krävs ändamålsenlig
infrastruktur och stödverksamhet. ”

(Ur Strategisk plan för Lunds universitet 2017-2026)

Läs Konstnärliga fakultetens bibliotekspolicy

Forskarnas Galleri

Forskarnas galleri visar pågående och aktuell forskning på Musikhögskolan.
Utställningarna skapas i samarbete mellan bibliotek och forskare och visas i biblioteket.

Syftet med bibliotektsutställningarna är att ge möjligheter för biblioteksbesökare att lära sig mer om den forskning som pågår på lärosätet.

Håll utkik efter nästa utställning som belyser Markus Tullbergs forskning.