Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

Kulturarv och spjutspets in i framtiden!

BibliotekspersonalMusikhögskolans bibliotekspersonal: Christer, Karin och Åse

Senaste nytt!

Biblioteken vid Lunds universitet byter bibliotekssystem i juni. Det nya systemet, LUBcat, kommer inte att innebära några större förändringar jämfört med det nuvarande systemet, Lovisa. LUBcat bygger på öppen källkod och innehåller bra nya funktioner, till exempel en förenklad inloggning.  

Lovisa stänger den 7 juni kl. 12.00 och LUBcat kommer att vara igång före midsommar. Under denna period kommer det att finnas begränsade möjligheter att låna och återlämna böcker och servicen på biblioteken kommer att variera. Exempelvis kommer Universitetsbiblioteket (UB) inte låna ut några böcker. För att se vad som gäller på ditt bibliotek, kontakta biblioteket eller se deras webbplats. Några bibliotek kommer att ha stängt under omställningsperioden, här hittar du bibliotekens öppettider.

Vi uppskattar om du lånar och återlämnar böcker före nedstängningen, då det underlättar hanteringen under omställningsperioden. Från klockan 12 den 7 juni kan du inte låna om eller köa på några böcker. För att vi ska hinna hantera alla beställningar innan nedstängningen går det inte att beställa material från magasin eller för transport från och med den 25 maj.

Välkommen med frågor till ditt bibliotek eller info [at] ub [dot] lu [dot] se.

Musikhögskolans bibliotek har stängt följande tider:

Valborg/1 maj: 30 april – 1 maj
Kristi himmelsfärdsdag: 10–11 maj
Sommarstängt: 6 juni – 26 augusti

INLEDNING

Noter
Biblioteket har ett stort antal noter i de flesta genrer och besättningar. Noter fram till 1992 finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och de därefter i universitetets nätkatalog LOVISA samt i LIBRIS.

CD och LP-skivor
Biblioteket har cirka 6000 CD i olika genrer. Dessa är till utlån i 28 dagar. De flesta CD är förtecknade i nätkatalogen LOVISA samt i LIBRIS.

Biblioteket har också en stor samling LP-skivor som endast finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och i särskilda listor.

Böcker
I biblioteket finns böcker i ämnen som berör musik, pedagogik och rytmik. De flesta är till utlån men biblioteket har även en referenssamling som innefattar uppslagsverk, ordböcker och vissa standard- och översiktsverk om musik.

Tidskrifter
Biblioteket prenumererar på ett 100-tal tidskrifter inom musik och pedagogik. Tidskrifterna kan lånas hem utom senaste numret som ligger framme i bibliotekets tidskriftshylla.

Video/DVD
Biblioteket har även ett urval av musikvideor och DVD, som är till utlån i 28 dagar.

Biblioteket på nätet
I biblioteket, på ditt arbetsrum och hemma har du möjlighet att utnyttja elektroniska hjälpmedel, som Lunds universitetsbibliotek i samarbete med Musikhögskolan erbjuder dig, till exempel databaser och elektroniska tidskrifter, guide till sökning på Internet och i LOVISA.

LÅN

Monografier och kursböcker är nu tillgängliga för utlån till alla anställda och studerande inom Lunds Universitet. Noter, CD och DVD finns för utlån endast till Musikhögskolans studenter och personal.

Sidansvarig:

Välkommen till Bibliotektet!

Bibliotek

Ordinarie öppettider

måndag-fredag 10.00–16.00

Kontaktinformation

Bibliotek (Musikhögskolan)
Ystadvägen 25
200 41 Malmö
+46 (0)40-32 54 46

Fax
+46 (0)40-32 54 90

Åse Lugnér
Bibliotekschef
+46 (0)40-32 54 63
ase [dot] lugner [at] mhm [dot] lu [dot] se

Karin Savatovic Thomasson
Bibliotekarie
+46 (0)40-32 54 64
karin [dot] savatovic_thomasson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Christer Axell
Bibliotekarie
+46 (0)40-32 54 64
christer [dot] axell [at] mhm [dot] lu [dot] se

Caisa Adamek
Biblioteksassistent
bibliotek [at] mhm [dot] lu [dot] se (Kontakt)