Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan

Musikhögskolan i Malmö har ett omfattande samarbete med företag, skolor, kommuner, myndigheter, föreningar och andra organisationer.


Cellisten Simon Bång är solist tillsammans med Malmö symfoniorkester i Prokofievs cellokonsert.


Musikhögskolans konsertverksamhet med drygt tvåhundra offentliga konserter om året är en viktig del av regionens kulturutbud och inkluderar samarbete med bl a Musik i Syd, Malmö stad, Helsingborgs konserthus, Dunkers kulturhus, Mix Musik och Jazz i Malmö. Musikhögskolan samarbetar med olika orkestrar i regionen i bland annat orkester- och kompositionsprojekt, till exempel symfoniorkestrarna i Malmö (MSO) och Helsingborg (HSO) samt Malmö Opera och stråkensemblen Musica Vitae i Växjö.

Musikhögskolan har också ett omfattande kontaktnät med musik- och kulturskolorna i regionen, folkhögskolor, estetiska program och grundskolor. De långsiktiga samarbetena, som byggts upp under många år, har resulterat i att vi kan erbjuda mycket bra praktikmöjligheter s.k. Verksamhetsförlagd utbildning. Detta gäller framför allt dig som studerar på ämneslärarutbildningen i musik, men även andra studenter som har praktik inom sin utbildning.

Tillsammans med Musik i Syd genomför Musikhögskolan skolkonsertprojekt som vänder sig till barn och ungdom vid regionens skolor.

Sidansvarig: