Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Välkommen till Musikhögskolan i Malmö

I hjärtat av Öresundsregionen
Musikhögskolan i Malmö tillhör den Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet som är Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning med cirka 47 000 studerande. Inom den Konstnärliga fakulteten finns förutom Musikhögskolan också Konsthögskolan och Teaterhögskolan. De tre konstnärliga högskolorna har sina egna profiler men samverkar inom vissa områden.

Musikhögskolan i Malmö ligger drygt två mil från Lund, mitt i Öresundsregionen, med Danmark och Köpenhamn som närmsta granne. I regionen arbetar och bor över 3,5 miljoner människor och här finns 13 framstående universitet och högskolor.

Malmö är en växande storstad. Kommunikationerna är utmärkta och staden är fortfarande inte större än att man kan gå eller cykla till det mesta. Med mindre än trettio minuters resa till Lund eller Köpenhamn finns stora möjligheter att komma i kontakt med universitetets övriga verksamheter eller med det som händer på andra sidan sundet.

I regionen finns ett rikt och varierat utbud inom musik, dans, konst, litteratur och teater. Här finns symfoniorkestrar och operahus, konsthallar, klubbar, mötesplatser och scener för all slags kultur. Mycket som sker i regionen är nyskapande och gränsöverskridande. Körverksamheten i regionen är också framträdande med tusentals körsångare på amatör- och hög konstnärlig nivå. För att stimulera körsång, utbildning och forskning inom körområdet i den södra regionen, finns Körcentrum Syd inom den Konstnärliga fakulteten.

Vid Musikhögskolan i Malmö studerar idag cirka 800 studerande – de flesta inom de fleråriga programutbildningarna på kandidat- och masterprogrammen för blivande musiker, kompositörer och kyrkomusiker eller på musiklärarutbildningen. Vid Musikhögskolan finns också forskarutbildning inom Musikpedagogik och Konstnärlig forskning i Musik. Många yrkesverksamma musiker, musiklärare, kyrkomusiker eller allmänt musikintresserade studerar också årligen på någon av våra fristående kurser.

Musikhögskolan i Malmö har ett väl utbyggt internationaliseringsprogram och ett brett internationellt kontaktnät med välrenommerade partnerskolor i framför allt Europa. De internationella relationerna är många och täta genom bland annat samarbetsavtal, gästlärare och lärar- och studerandeutbyten, men också genom en internationell rekrytering av lärare och studerande.

Hos oss står miljön och en hållbar utveckling högt i kurs och vi är miljödiplomerade.

Musikhögskolan i Malmö erbjuder en kreativ och stimulerande utbildningsmiljö och ligger mitt i händelsernas centrum.

Varmt välkommen att söka till våra utbildningar.

Ann-Charlotte Carlén
Rektor och prefekt

Vill du stödja Musikhögskolans verksamhet?
Läs mer

Sidansvarig:

Kontakt

Ann-Charlotte Carlen

Ann-Charlotte Carlén
Rektor och prefekt
+46 (0)40-32 54 73
ann-charlotte [dot] carlen [at] mhm [dot] lu [dot] se