Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konsertverksamhet och ensembler

Musikhögskolan ger omkring 200 konserter varje läsår. Kom till Musikhögskolan i Malmö och möt morgondagens musiker redan idag!

Konsertutbudet spänner från traditionell symfonisk musik till jazz, rock och världsmusik. Oavsett inriktning får du som besökare ta del av en minnesvärd upplevelse med hög musikalisk kvalitet. Dessutom är våra konserter gratis.

Musikhögskolans symfoniorkester

Musikhögskolans symfoniorkester består av drygt hundra studenter som arbetar i intensiva projekt under ledning av nationellt och internationellt etablerade gästdirigenter. Repertoaren utgörs av klassisk, romantisk och nutida musik och när orkestern inte spelar på Musikhögskolan turnerar den regelbundet.

Musikhögskolans symfoniorkester uppträder på scen. Foto.

Damkören

Damkören startades 2011 av Lena Frisk, universitetslektor i körsång och körledning. Kören består av ett trettiotal sångare i färgstark blandning med alltifrån unga sångstudenter till erfarna körsångare med bakgrund från någon av regionens många körer. Repertoaren har sin tyngdpunkt i klassisk musik för damkör a cappella, men blandar allt från folkmusik till sakralt, flera sekler gammal och nyskriven musik. Damkören medverkar i konserter i Musikhögskolans regi men genomför även egna projekt och samarbeten.

Bli medlem

Kören repeterar varje onsdag under terminstid och tar in nya medlemmar vid höstterminens start efter provsjungning. För att söka till Damkören registrerar du dig på www.antagning.se och gör en ansökan under perioden 1 mars – 15 april.

Kontakt

Claes-Bertil Nilsson
Konsertproducent
claes-bertil [dot] nilsson [at] mhm [dot] lu [dot] se
Tel: +46 40 32 54 09

David Hornwall
Konsertproducent
david [dot] hornwall [at] mhm [dot] lu [dot] se
Tel: +46 40 32 54 82

Johan Antoni
Symfoniorkesteransvarig
johan [dot] antoni [at] mhm [dot] lu [dot] se
Tel: +46 70 641 15 07