Konsertverksamhet och ensembler

Musikhögskolan ger omkring 200 konserter varje läsår. Kom till Musikhögskolan i Malmö och möt morgondagens musiker redan idag!

Konsertutbudet spänner från traditionell symfonisk musik till jazz, rock och världsmusik. Oavsett inriktning får du som besökare ta del av en minnesvärd upplevelse med hög musikalisk kvalitet. Dessutom är våra konserter gratis.

Musikhögskolans symfoniorkester uppträder på scen. Foto.

Musikhögskolans symfoniorkester

Musikhögskolans symfoniorkester består av drygt hundra studenter som arbetar i intensiva projekt under ledning av nationellt och internationellt etablerade gästdirigenter. Repertoaren utgörs av klassisk, romantisk och nutida musik och när orkestern inte spelar på Musikhögskolan turnerar den regelbundet.

Symfoniorkesterns program 21/22 (PDF 754 kB, nytt fönster)

Damkören

Damkören startades 2011 av Lena Frisk, universitetslektor i körsång och körledning. Kören består av ett trettiotal sångare i färgstark blandning med alltifrån unga sångstudenter till erfarna körsångare med bakgrund från någon av regionens många körer. Repertoaren har sin tyngdpunkt i klassisk musik för damkör a cappella, men blandar allt från folkmusik till sakralt, flera sekler gammal och nyskriven musik. Damkören medverkar i konserter i Musikhögskolans regi men genomför även egna projekt och samarbeten.

Bli medlem

Kören repeterar varje onsdag under terminstid och tar in nya medlemmar vid höstterminens start efter provsjungning. För att söka till Damkören registrerar du dig på www.antagning.se och gör en ansökan under perioden 1 mars – 15 april.

Claes-Bertil Nilsson
Konsertproducent