Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Per-Anders Tengland

Lärare i jazzteori

Per-Anders Tengland, född 1955, är jazzpianist, arrangör och kompositör. Efter att ha fullbordat en gedigen musikutbildning, som inkluderade 2 år vid Berklee College of Music i USA, har han i snart 20 år varit aktiv som pianist, keyboardist och kompositör i ett stort antal jazzgrupper i Malmö. Några av de mer framgångsrika har varit hans egna grupper Prime Time, Inside Out och Tu-Tu-Ba, med vilka han turnerat flitigt. Med dessa och andra grupper har han spelat in 15 radioprogram, och han har också spelat in två CD-skivor med Inside Out - Try This! och Extra Extra!. Han har dessutom komponerat och arrangerat musik för ett stort antal olika sorters ensembler, från duo till storband. En komposition, No No No!, ett beställningsverk, har också publicerats på Edition Suecia. Nyligen har en av hans kompositioner, ”När fick den vatten sist”, med text av Jan Sigurd, spelats in av Monika Zetterlund.

Per-Anders Tengland är också en erfaren lärare. Han har undervisat och föreläst i mer än 19 år, främst i musik, men på senare år även i filosofi (se nedan). Vid Musikhögskolan undervisar han främst på musikerutbildningens jazzlinje i ämnena jazzpiano, jazzteori, improvisationsteori, musik och samhälle.

Per-Anders Tengland är också Fil.dr. i medicinens filosofi vid Tema Hälsa och Samhälle, Linköpings universitet. Titeln på avhandlingen är Mental Health: A Philosophical Analysis (Linköping Studies in Arts and Science, 177, 1998).

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Per-Anders Tengland
E-post: per_anders [dot] tengland [at] mhm [dot] lu [dot] se