Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Performance Studies – Jazz/Improvisation

Fristående universitetskurs | 1 år | 60 HP

Utbildningspresentation

Performance Studies – Jazz/Improvisation är en ettårig fristående universitetskurs på avancerad nivå för dig som önskar förfina dina speltekniska färdigheter både genom individuell övning och ensemblespel.

Instrumentalstudier och ensemblespel står i fokus. För studier krävs en hög konstnärlig och teknisk nivå på ditt huvudinstrument.

Så söker du

 • Anmäl dig till kursen senast den 15 januari 2021.
 • Länk till anmälan
 • Med din ansökan ska du bifoga arbetsprover enligt den information som finns att läsa nedan. Arbetsproverna laddar du upp till Musikhögskolan i Malmö via länken nedan. Läs provinformationen noga så att du skickar rätt handlingar och att dessa är i rätt format. För att din ansökan ska ses som komplett ska samtliga filer och dokument vara uppladdade enligt anvisningarna senast den 25 januari 2021. Efter detta datum kommer din ansökan att hanteras som sen anmälan och du kan då missa din möjlighet att bli erbjuden en plats på den utbildning du söker.

Arbetsprover

Du som sökande ska lämna in arbetsprover i form av videoinspelningar. 

 • Du ska förbereda och spela in två fritt valda låtar/sånger, totalt max 20 minuters musik.

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

Så här gör du:

 1. Kontrollera att du har anmält dig till det program du söker till på www.antagning.se
 2. Samla ihop de videofiler du vill skicka in. Spara dem i MP4-format. Namnge varje fil med titel, dina initialer samt födelsedatum - använd de två första bokstäverna i ditt för- och efternamn samt formatet år/mån/dag för ditt födelsedatum. Separera uppgifterna med understreck. Filerna namnges enligt följande exempel: 
  Video1_LaJo_990230_PERFJAIN (I exemplet heter den sökande Lars Jonsson med födelsedatum 990230 som söker till Performance Studies – Jazz/Improvisation. Nästa fil heter alltså Video2_LaJo_990230_PERFJAIN etc.)
 3. Skapa en ny mapp på datorn. Namnge mappen med förkortningen PERFJAIN_ditt instrument_hela ditt namn_födelsedatum (år/mån/dag). 
  Exempel: PERFJAIN_Gitarr_LarsJonsson_990230 
  Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator. Mappen får inte överstiga 5GB i storlek.
 4. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover. Du hittar länken längre ner på den här sidan - Här laddar du upp dina arbetsprover 
 5. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan. Ange samma mailadress som när du gjorde din anmälan på www.antagning.se. Ladda upp!
 6. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd. 
 7. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mail till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se

OBS! Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mailen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast den 25 januari 2021.

Snabbfakta

Omfattning
60 högskolepoäng / 1 år heltid

Typ av utbildning
Fristående universitetskurs

Undervisningsspråk
Svenska och engelska

Anmälningsperiod
16 oktober 2020 – 15 januari 2021

Kursplan
Kursplan MUPS11

Förkunskapskrav
För att antas till kurserna i Performance Studies krävs 90 hp från studier vid musikhögskola eller motsvarande, samt godkändt antagningsprov.

Urval: baserat på antagningsprov

Kontakt

Lena Arstam
Internationell koordinator
lena [dot] arstam [at] mhm [dot] lu [dot] se