Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Reseberättelse

Gästlärare i Hanoi

Universitetslektor Elisabeth Melander berättar om sin tid som gästlärare i jazzsång, ensemble och performance vid Vietnam National Academy Of Music, Hanoi, 2019.

Elisabeth i Hanoi

Vietnam National Academy of Music, Hanoi, 2019

Ett kärt återseende och en utmanande fortsättning med arbetet att bygga upp sångutbildningen på jazzavdelningen vid Vietnam National Academy Of Music (VNAM). Denna gång med fem nya förväntansfulla sångstudenter. De två projektomgångar jag har varit gästlärare på VNAM, första gången 2016, har båda varit spännande och givande utbyten.

Våra lektioner avslutades och kröntes med den pampiga VNAM ”Celebration Jazz & Friends Concert”. Ett samarbete mellan VNAM och den Svenska ambassaden med vår nya ambassadör Anna Måwe, som höll ett fint inledningstal. Även vår utbildningsledare Lars Andersson, höll ett inspirerande tal om det mångåriga samarbetet mellan VNAM och Musikhögskolan i Malmö.

I den månghövdade publiken fanns många celebriteter, musiker, lärare, ledare, studenter, TV, media och ambassadörer. De fem sångstudenterna framträdde här för allra första gången som solister, med sina respektive jazzlåtar, tillsammans med jazzensemblen inför en till bredden (750-800 pers) fylld konsertsal. Det blev stor succé, med publicitet både i TV och flera tidningar.

Jag konstaterade efteråt med både stolthet och glädje, att varje sångare på denna korta tid, presenterat sin jazzlåt stilenligt med närvaro, känsla, uttryck och lust. Studenterna själva var efter sin framträdanden omtumlade av upprymd glädje.